Finnish Painters

Finnish Painters -hanke

 

Finnish Painters -hanke edistää suomalaisten taidemaalareiden kansainvälistä näkyvyyttä ja verkostoitumista sekä kansainväliseen toimintaan osalliseksi pääsyn avoimuutta. Hankkeen tavoitteena on tila, jossa suomalainen nykykuva- ja maalaustaide on kansainvälisesti tunnustettua ja kysyttyä.

Taidemaalariliitto ja Finnish Painters –hanke julkaisi finnishpainters.fi -verkkosivuston Supermarket Art Fair -messujen yhteydessä Tukholmassa lokakuussa 2021. Sivusto tuo esiin suomalaisia taidemaalareita ja maalauksen monimuotoisuutta sekä toimii kanavana kansainvälisten taiteen ammattilaisten ja suomalaisten nykymaalarien välillä. Se on ensimmäinen englanninkielinen sivusto, joka esittelee suomalaisia taidemaalareita laajasti, mutta kuratoidusti. Sivusto on alunperin julkaistu 50 taiteilijan kokonaisuudella, jota on täydennetty 36 taidemaalarilla syksyllä 2022. Taiteilijoita voi sivustolla selata nimen, taiteen teemojen, iän ja asuinpaikan mukaan. Verkkosivustolla vierailijat voivat merkitä suosikkitaiteilijoitaan ja -taideteoksiaan ja tehdä tällä tavalla omia kokoelmiaan. Sivustolla esillä olevat maalarit ovat kuratoitu Taidemaalariliiton jäsenten joukosta. Palvelu on ilmainen kaikille osallistujille.

Taiteilijaesittelyjen lisäksi sivustolla julkaistaan suomalaista taidemaalausta ja taidemaalareita käsitteleviä tekstejä sekä suomalaisilta että ulkomaisilta taidekentän edustajilta. Ensimmäinen sivustolla julkaistu kirjoitus on Nykytaiteen museo Kiasman johtaja Leevi Haapalan essee, missä hän käsittelee suomalaisia maalareita ja maalausta määrittäviä tekijöitä.

Finnishpainters-sivuston julkaisun ja ylläpidon lisäksi hankkeessa kehitetään Taidemaalariliiton jäsenille suunnattuja tukipalveluja ja luodaan kontakteja sekä suomalaisiin että ulkomaisiin kuvataidekentän toimijoihin.

Taidemaalariliitto on valtakunnallinen ammattitaidemaalareiden järjestö. Liitto työskentelee kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi sekä kuvataiteen näkyvyyden ja arvostuksen edistämiseksi. Yksi Taidemaalariliiton toiminnan tavoitteista on suomalaisen nykykuva- ja maalaustaiteen kansainvälinen tunnustuksen ja kysynnän kasvu. Finnishpainters-sivusto on toteutettu Saastamoisen Säätiön avustuksella.

 

 

Lisätietoja:
Projektisuunnittelija Saija Koponen
Taidemaalariliitto
+358 44 766 4504

https://finnishpainters.fi

https://saastamoinenfoundation.fi

 

Finnishpainters-sivuston taiteilijat:  Erika Adamsson, Malin Ahlsved, Henna Aho, Petri Ala-Maunus, Päivikki Alaräihä, Timo Andersson, Sampo Apajalahti, Roy Aurinko, Elina Autio, Jesse Avdeikov, Stig Baumgartner, Eeva-Riitta Eerola, Toni Elg, Matilda Enegren, Elina Försti, Jussi Goman, Taru Happonen, Sami Havia, Hannaleena Heiska, Tiina Heiska, Karoliina Hellberg, Kaija Hinkula, Eveliina Hämäläinen, Lotta Ingman, Petra Innanen, Sylvia Javén, Henna Jula, Topi Juntunen, Lasse Juuti, Mikko Kallio, Sirkku Kanervo, Hanna Kanto, Haruka Kashima, Henni Kitti, Arto Korhonen, Jukka Korkeila , Sami Korkiakoski, Teemu Korpela, Essi Kuokkanen, J-P Köykkä, Santeri Lehto, Sami Lukkarinen, Emma Luukkala, Ville Löppönen, Raija Malka, Heikki Marila, Tiina Mielonen, Katri Mononen, Teemu Mäki, Jarmo Mäkilä, Rauha Mäkilä, Vilma Määttänen, nabbteeri, Reima Nevalainen, Jussi Niva, Tiina Nurminen, Sara Orava, Eeva Peura, Tamara Piilola, Siiri Pohjolainen, Tiina Pyykkinen, Raisa Raekallio ja Misha del Val, Jarkko Rantanen, Matti Rantanen , Satu Rautiainen, Anna Retulainen, Nina Roos, Linda Roschier, Elina Ruohonen, Hanna Saarikoski, Stiina Saaristo, Elsa Salonen, Jukka Siikala, Alina Sinivaara, Hemmo Siponen, Joel Slotte, Rose-Mari Torpo , Katja Tukiainen, Kirsti Tuokko, Anna Tuori, Marianna Uutinen, Juha Vanonen, Kari Vehosalo, Mirimari Väyrynen , Viggo Wallensköld, Jenni Yppärilä