90-vuotisjuhla

Taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlavuosi

Taidemaalariliitto täyttää 90 vuotta vuonna 2019. Juhlavuoden alkusysäyksenä on Lahden taidemuseossa jo 6.9.-2.12.2018 järjestettävä ”Tuoretta maalia Lahdessa – Taidemaalariliiton 90 v. juhlanäyttely”. Juhlanäyttelyiden sarja jatkuu Lappeenrannan taidemuseossa ”Tuoretta maalia Lappeenrannassa – Taidemaalariliiton 90 v. juhlanäyttelyllä” 18.1.-28.4.2019.

Taidemaalariliitto järjestää myös ”Juhlanäyttelyviikot” lokakuussa 2019. Juhlanäyttelyviikot on valtakunnallinen tapahtumien sarja, jonka toteuttamiseen Taidemaalariitto kutsuu mukaan paikallisia taiteilijaseuroja ympäri Suomen. Niin ikään lokakuussa 2019 järjestetään myös Tuubit auki – avointen ovien tapahtuma ja tm•galleriassa ”Karuselli”-työnimellä kulkeva näyttelyiden sarja.


tm•gallerian ”Karuselli” – juhlavuoden näyttely HAKUOHJEET (vain jäsenille)

 

KARUSELLI – JOKA PÄIVÄ UUDET KUVAT

Osana Taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa liitto toteuttaa tm•galleriassaan täysin uudenlaisen näyttelykonseptin: 20.8.-8.9.2019 tm•galleriassa esitellään joka päivä uusi näyttely, näyttelyiden taiteilijat arvotaan ilmoittautuneiden liiton jäsenten keskuudesta.

Galleriassa esitellään jokaisena päivänä 1-3 taiteilijan teoksia. Tapahtuman ideana on esitellä monipuolisesti taidemaalausta ja Taidemaalariliiton jäsenistöä. Mukaan toivotaan mahdollisimman laaja-alaisia ehdotuksia: maalausten lisäksi videotaidetta, valokuvaa, veistoksia, installaatioita, performansseja.

Tapahtumaa tarjotaan osaksi Helsingin Juhlaviikkojen vuoden 2019 ohjelmaa.

Ilmoittautumiset näyttelyarvontaan 16.5.2018 mennessä: katariina.lager(at)painters.fi
Ilmoittautuessasi kerro haluatko järjestää yhden päivän näyttelyn koko tm•gallerian tilassa, vai haluatko tilasta 1/3 käyttöösi. Ilmoittautumiseen ei tarvitse laittaa teoskuvia, mutta kerro muutamalla sanalla olisiko näyttelyyn tulossa maalauksia, installaatio, performanssi tms. Näyttelyihin osallistuvilta taiteilijoilta peritään osallistumismaksu 120 € koko galleriatila tai 40 € 1/3 tilaa. Taiteilijan tulee myös itse maksaa teosten kuljetuskulut ja mahdolliset ylimääräiset ripustustekniset kulut.

Taiteilijat arvotaan ilmoittautuvien jäsenten keskuudesta Taidemaalariliiton kevätkokouksessa 25.5.2018.

Huom! Taidemaalariliiton hallituksessa, näyttelytoimikunnassa tai jäsenhakulautakunnassa toimivat henkilöt eivät voi ilmoittautua Karuselli-näyttelyiden arvontaan. Linjaus on sama kuin tm•gallerian näyttelyhaussa.

Lisätietoa: Näyttelykoordinaattori Katariina Lager, katariina.lager(at)painters.fi, puh. 09 6811 0575