Näyttelyajan haku

Pauno Pohjolainen: 70 lihavaa ja laihaa vuotta, tm•galleria 2019. Kuva: Jussi Tiainen

 

KORONAVIRUKSEN AIHEUTTAMAN POIKKEUSTILANTEEN TAKIA HAKUAIKAA ON JATKETTU PERJANTAIHIN 17.4.2020 SAAKKA!

 

Suomessa käynnissä oleva Koronavirusepidemiasta johtuva poikkeuslaki vaikuttaa Taidemaalariliiton näyttelytoimintaan siten, että osa vuoden 2020 näyttelyistä joudutaan siirtämään myöhemmäksi. Tämä aiheuttaa  muutoksia nyt käynnissä olevaan näyttelyhakuun: emme vielä varmuudella tiedä montako näyttelyaikaa heinä-joulukuulle 2021 on mahdollista jakaa. Lisäksi on mahdollista, että osa nyt jaettavista näyttelyajoista ajoittuu vasta vuoden 2022 puolelle. Toivomme kaikilta ymmärrystä tässä haastavassa tilanteessa.

Näyttelyhakua on Koronavirusepidemiasta johtuen jatkettu perjantaihin 17.4.2020 saakka.

 

Taiteen edistämiskeskuksen valtionavustuksen ansiosta tm•gallerian näyttelyvuokria on alennettu huomattavalla summalla. Lisätietoja hakuohjeiden viimeisessä kappaleessa.

 

OHJEITA NÄYTTELYAJAN HAKIJALLE

tm•gallerian näyttelyaikoja haetaan noin puolitoista vuotta ennen näyttelykautta. Näyttelyaikahaku syyskauden 2021 näyttelyille päättyy poikkeuksellisesti vasta perjantaina 17.4.2020. (viimeisen hakupäivän postileima Suomesta postitettaessa riittää).

 

NÄYTTELYKAUDET

Näyttelyajan pituus on kolme viikkoa (heinäkuun aika n. 4 viikkoa). Tähän sisältyvät ripustus- ja avajaispäivät. Hakija voi esittää oman toivomuksensa hänelle parhaiten sopivasta ajasta. Vastaavasti mikäli jokin aika ei hänelle matkan tms. esteen vuoksi sovi, tästä on syytä mainita jo hakemuksessa.

Syyskauden aikoja hakiessasi kerro, että mikäli sinulle ei myönnetä yksityisnäyttelyaikaa, niin oletko halukas osallistumaan 2-3 taiteilijan ryhmänäyttelyyn heinäkuussa. Näyttelytoimikunta valitsee ryhmän, myös taiteilijaryhmät voivat hakea heinäkuun näyttelyaikaa. Näyttelykustannukset jakaantuvat ryhmän jäsenten kesken.

 

HAKEMUS JA TARVITTAVAT LIITTEET

tm•gallerian näyttelyvalinnoissa pääpaino on korkeatasoisessa maalaustaiteessa. Vapaamuotoiseen hakemukseen liitteeksi näyttelysuunnitelma, ansioluettelo ja teoskuvia 5-6 kpl sekä kuvaluettelo. (Kaikki liitteet tulee postittaa viimeistään 17.4.2020.) Lähetä näyttelyhakemus osoitteeseen: tm•galleria / tm•gallerian näyttelyhaku, Erottajankatu 9 B, 00130 Helsinki.

– Kuvat paperikuvina n. A4-koossa, ei kansioissa, vaan irtokuvina, jokaisessa kuvassa tekijän nimi ja teostiedot joko kuvapuolella tai kuvapuolen takana.
– Teoskuvien tulee muodostaa yhtenäinen kokonaisuus ja niiden tulee olla viimeisten kolmen vuoden aikana valmistuneista teoksista. Kiinnitä huomiota myös kuvien laatuun.
– Erilliseen kuvaluetteloon merkitään teoskuvan numeron kohdalle teoksen nimi, tekniikka, mitat (korkeus x leveys) ja valmistumisvuosi.

Teoskuvat palautetaan hakijoille ainoastaan, mikäli mukana on riittävällä postimaksulla varustettu palautuskuori.

Huom! Näyttelyhaun muuttumista digitaaliseksi selvitellään, mutta vielä kevään 2020 haussa teoskuvien tulee olla paperikuvia.

 

HAKEMUSTEN KÄSITTELY

Hakemukset käsittelee Taidemaalariliiton näyttelytoimikunta, johon kuuluu viisi jäsenistöstä valittua taiteilijaa sekä esittelijänä näyttelykoordinaattori. Hakemuksia käsiteltäessä noudatetaan soveltuvin osin hallintolain esteellisyyssäännöksiä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse näyttelytoimikunnan päätöksestä. Toimikunnan taiteellisten ansioiden perusteella tehdyistä päätöksistä ei voi valittaa. Taidemaalariliiton hallituksessa, näyttelytoimikunnassa tai jäsenhakulautakunnassa toimivat henkilöt eivät voi hakea näyttelyaikaa.

Huom! Näyttelyajan saanut taiteilija sitoutuu olemaan pitämättä yksityisnäyttelyä tai vastaavaa pääkaupunkiseudulla muussa galleriassa tai vastaavassa yhden vuoden aikana ennen hänen tm•gallerian näyttelyaikaansa.

 

NÄYTTELYTILAT JA VUOKRAT

tm•gallerian näyttelytilan pinta-ala on 91 m2, huonekorkeus on 4 m
katso: https://www.painters.fi/tmgalleria-esittely/
Sen lisäksi aula/toimistotilassa on kaksi pientä ripustusseinää.

Taidemaalariliitto hakee vuosittain Taiteen edistämiskeskuksesta toiminta-avustusta. Myönnetystä toiminta-avustuksesta käytetään huomattava osa taiteilijoiden maksamien tm•gallerian näyttelyvuokrien tukemiseen. Taidemaalariliiton tavoitteena on toteuttaa Taiken linjausta, että huomattavaa valtionavustusta saavan järjestön näyttelytoiminnan tulisi olla taiteilijoille maksutonta.

Valtionavustuksen ansiosta Taidemaalariliiton hallitus on kokouksessaan helmikuun lopussa 2019 päättänyt, että vuoden 2020 näyttelyvuokra on Taidemaalariliiton jäsenille 500 euroa ja ei-jäsenille 1000 euroa. Tavoitteena on noudattaa vähintään samaa linjausta vuonna 2021.

(Näyttelyvuokraan eivät sisälly kutsukortin painatuskulut (n. 70-90 kpl) eivätkä postituskulut lukuun ottamatta lehdistötiedotuspostitusta. Julisteet on mahdollista tehdä gallerian valmiille julistepohjille.)


Lisätietoja:
näyttelykoordinaattori Katariina Lager p. 044 722 0735 (Huom! Ei tekstiviestejä), katariina.lager(at)painters.fi