Teosvälityksen tilitykset taiteilijoille

Ennakkotiedotus Teosvälityksessä myytyjen teosten tilityksistä taiteilijoille 2021

Tiedoksi taiteilijoille 25.2.2021

Teosvälitys on avautunut ensimmäistä kertaa verkkogalleriana sivustolla https://teosvalitys.painters.fi/. Teoksia on voinut ostaa 15.2.2021 alkaen.

Teostilityksiin tämä vaikuttaa siten, että edellisistä vuosista eroten tilitykset tulevat myöhemmin ja vaihtelevammin huhtikuun ja toukokuun aikana. Tämä on siitä syystä, että verkkogallerian kautta tehdyt ostot ovat lopullisia vasta kun 14 vuorokauden peruutusoikeus on päättynyt. 14 vuorokautta alkaa teoksen asiakkaalle luovuttamisesta. Teoksia ruvetaan lähettämään asiakkaille vasta teosvälityksen alettua Kaapelitehtaalla. Vaikka teos olisi jo myyty heti verkkogallerian avauduttua, tulee teostilitys ja tieto myynnistä sähköpostitse vasta kun 14 vuorokautta teoksen luovuttamisesta ja laskun eräpäivä on erääntynyt.

Teosvälityksessä teoksia myyneet taiteilijat saavat sähköpostitse tositteen, jossa kerrotaan tiedot myydystä teoksesta, hinta ja liiton ottaman provision määrä.

Jos teos on myyty osamaksulla, kirjeessä on tieto osamaksuerien lukumäärästä. Teos tilitetään silloin asiakkaan kanssa sovitussa maksuaikataulussa. Tämä tarkoittaa yleensä kerran kuussa tapahtuvaa tilitystä. Muutoksia osamaksuerien tilityksiin ei voi tehdä. Jos asiakkaan kanssa on sovittu, että teos maksetaan 12 erässä kerran kuussa, saa taiteilija tilitykset kerran kuussa. Osamaksusopimuksella myytyjen teosten tilityksiä ei tehdä heinäkuussa ja elokuun alussa kesälomien aikaan.

Kun asiakas on ostanut teoksen kortilla tai laskulla kertamaksuna, teos pyritään tilittämään heti kun se kirjanpidollisesti on mahdollista huomioiden etämyynnin peruutusoikeus ajan.

Kaikki tilitykset tehdään liiton tililtä Nooa-pankista ilmoittautumisen yhteydessä jäsenen antamaan tilinumeroon.

Menestyksekästä myyntiä kaikille!

Taidemaalariliiton taloussuunnittelija Eeva Kilpinen