Neuvoja oman puheenvuoron pitämiseen

OMASTA TYÖSKENTELYSTÄ KERTOMINEN

Taidemaalariliitto järjestää syksyllä 2018 kolme maalaustaiteelle omistettua iltaa, joissa liiton jäsentaiteilijat voivat esitellä omaa taiteellista työskentelyään. Lisätietoa, aikataulun ja ilmoittautumisohjeet löydät tästä: www.painters.fi/maalauksen-illat

Tällä sivulla on neuvoja oman puheenvuoroon pitämiseen.

Valmistaudu ja harjoittele
Mieti mitä haluat saavuttaa ja valmistaudu sen mukaan. Anna hautua ja hio.

Harjoittele puheen pitämistä peilin edessä, kavereille tai koiralle. Mikä on täsmällisin tapa kertoa sinun työskentelystäsi?

Kerro ja keskity
Kerro tarina taiteestasi ja siitä minne se on kehittymässä. Mitä, miksi ja miten teet taidetta (media, sisältö ja tekotapa)?

Mieti mikä on olennaisinta oman taiteen tekemisesi kannalta. Mikä on sinulle tärkein asia ja miten erotut muista samankaltaisista?

Pysy yhdessä teemassa ja valitse kaksi tai kolme viestiä, joiden toivot jäävän kuulijan mieleen. Mieti yleisen ja spesifin suhdetta.

Tarkoita sitä, mitä sanot ja ole täsmällinen, älä ympäripyöreä. Kielen pitää olla yksinkertaista ja selkeää. Älä lavertele, yksinkertaisuus on valttia. Kuulija ei saa selvää sivulausejargonista. Älä kerro koko elämäntarinaasi. Keskity.

Mieti mikä sinun työskentelyssäsi on kiinnostavaa.

Valikoi
Valitse teoskuvat tilanteen mukaan. Esittelemällä parhaita teoksiasi tunnet olosi itsevarmaksi. Tuoreet teokset kertovat siitä mitä taiteessasi tapahtuu juuri nyt ja minne olet menossa. Esittely toimii tehokkaasti kun se on tiivis, informatiivinen ja selkeä.

Rentoudu ja anna mennä! Innostus tarttuu!

Nämä vinkit koottiin seuraavilta nettisivuilta, joista voit löytää lisätietoa valmistautumisesta omaan puheenvuoroon:

– Työskentelystäni kirjoittaminen: https://www.painters.fi/wp-content/uploads/2017/05/tyoskentelystanimuistiinpanot.pdf

– Edessä puheen pitäminen? Lue kokeneiden puhujien parhaat vinkit: https://yle.fi/uutiset/3-7256047

– Miten kuraattoritapaamiseen voi valmistautua? https://frame-finland.fi/2017/06/07/portfoliotapaamiset-tarjoavat-tilaisuuden-testata-ideoita/

– Oman työn esitteleminen: https://frame-finland.fi/tietoa-alasta/taiteilijan-opas-kansainvalistymiseen/

– How To Prepare For… A Group Crit: http://www.finnishartagency.com/prepare-for-group-crit/