Maalauksen illat – aikataulu

MAALAUKSEN ILLAT – TAITEILIJAT KERTOVAT OMASTA TYÖSKENTELYSTÄÄN!

Taidemaalariliitto järjestää keväällä 2018 kolme maalaustaiteelle omistettua iltaa. Illat järjestetään tm•gallerian tiloissa Helsingissä tiistai-iltaisin klo 17.30. Päivämäärät: 27.2., 27.3. ja 8.5. Osoite on Erottajankatu 9 b, 00130 Helsinki.

Taidemaalariliiton jäsentaiteilijat kertovat omasta työskentelystään! Illan aikana on mahdollista tavata toisia taiteilijoita ja taiteesta kiinnostuneita kuulijoita, ja keskustella heidän kanssaan taiteesta ja taiteellisesta työskentelystä. Taiteilijaesittelyjen jälkeen on aika yleiselle keskustelulle ja vapaalle oleilulle kaikkien läsnäolijoiden kesken.

Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille taiteesta kiinnostuneille kuulijoille.

Lisätietoja: projektisuunnittelija Saija Koponen / saija.koponen(at)painters.fi

Osallistumisohje jäsenille


 

 

SYKSYN 2017 AIKATAULU

OSALLISTUVAT TAITEILIJAT:

Seuraava Maalauksen ilta on tiistaina 12.12.2017 klo 17.30 alkaen tm•gallerialla. Tällä kertaa taiteestaan kertoo kuvataiteilija Jarmo Palola.

Tervetuloa kuuntelemaan Jarmon taiteellisesta työskentelystä ja teoksista. Tilaisuus on avoin kaikille taiteesta kiinnostuneille.

……..

JARMO PALOLA (s.1970) on espoolainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Espoossa.

”Minulla on tarve selvittää suhdetta itseeni ja ympäröivään todellisuuteen. Taidemaalaus on välineenäni tässä prosessissa ja maisema keskeisin visuaalinen viitekehykseni. Sen kautta projisoin ajatuksiani ja mielikuviani teoksiksi.”

Palola on opiskellut Taiteen maisteriksi Taideteollisessa korkeakoulussa, Helsingissä ja on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin vuodesta 1992. Hän on Taidemaalariliiton ja Espoon kuvataiteilijat ry:n jäsen.

Teoskuva: Jarmo Palola, Paanajärvi II, 2014, öljy mdf-levylle, 102 x 100 cm


Tiistaina 21.11.2017 alkaen klo 17.30 esittelyssä ovat kuvataiteilijat Annukka Laine, Kaija Mäenpää, taiteilijaduo Paananen & Ulvila ja Anna Tahkola

ANNUKKA LAINE

Annukka Laine (s. 1955) on ylöjärveläinen taiteilija, jonka debyyttinäyttely nähtiin Tampereella 1983. Laineen teoksia on nähty 2000-luvulla mm. Hollannissa, Lontoossa ja New Yorkissa. Hänen taiteelliseen toimintaan kuuluu mm. liturgisten tekstiilien suunnittelu ja kuvitustyöt.

Maalaaminen ja visuaalisuus on Annukka Laineelle keino hahmottaa itseä, maailmaa ja elämää. Osa teoksista syntyy oman elämän vaihtelevista tunnelmista ja ne ovat olleet kanavana erityisesti sisäisten kipujen, mutta myös ylityksen ja kiitoksen ilmaisemisessa.

http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/2379

Kuva: Annukka Laine. Sovituksen äiti, 2008, öljy kankaalle (valokuvaaja Tiina Kuivalainen)

 

KAIJA MÄENPÄÄ

Kaija Mäenpää asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa Helsingissä 1985–1990 sekä suoritanut maisteriopinnot 1996–1998. Hän on esittänyt teoksiaan yksityis- ja yhteisnäyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla. Mäenpään teoksia on (mm.) seuraavissa kokoelmissa: Nykytaiteen museo Kiasma, EMMA Espoon modernin taiteen museo, HAM Helsingin taidemuseo sekä Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma.

Mäenpään maalauksissa yhdistyvät kuvatila sekä kolmiulotteinen esineellinen tila. Nämä tilallisuuden kerrostumat rakentavat teosten ajallisuuden merkitysten kerrostuneisuutta.

www.kaijamaenpaa.com

Kuva: Kaija Mäenpää. Vanha peili: Pimeä nurkka, 2013, öljy kankaalle, 175×240 cm

 

PAANANEN & ULVILA

Paananen & Ulvila on kahden erilaisen taidemaalarin muodostama taiteilijapari. Henkilökohtaisista kontrasteista huolimatta yhdessä maalatessaan heidän työskentelystään muodostuu ikään kuin kolmas taiteilija, joka on erilainen kuin kumpikaan tekijöistä yksinään, vaikka molempien kädenjälki on edelleen tunnistettavissa teoksista.

Molemmat tekijät ovat valmistuneet kuvataiteilijoiksi Saimaan ammattikorkeakoulusta. He työskentelevät nykyään Tampereella ja ovat tehneet yhteismaalauksia vuodesta 2014.

Teoskuva: Paananen & Ulvila. Selfie With My Fave Gals, öljyväri ja tempera kankaalle, 2017

 

 

ANNA TAHKOLA

Anna Tahkola on 33-vuotias kuvataiteilija. Hän on valmistunut Aalto yliopistosta taiteen maisteriksi kuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2015.

Anna työskentelee maalauksen, piirustuksen, performanssin ja kirjoittamisen parissa. Tärkeitä aiheita taiteessa ovat yksilön suhde yhteiskuntaan ja luontoon, sukupuoli ja muutos. Anna asuu ja työskentelee tällä hetkellä Turussa.

Teoskuva: Anna Tahkola. Lydia.


 

  • Tiistaina 31.10. alkaen klo 17.30 esittelyssä ovat kuvataiteilija Sari Tenni ja taidemaalari Maaria Märkälä

Seuraava Maalauksen ilta on tiistaina 31.10.2017 klo 17.30 alkaen tm•gallerialla. Tällä kertaa taiteestaan kertoo kuvataiteilija Sari Tenni ja taidemaalari Maaria Märkälä. Sarin esitys alkaa kello 17.30 ja Maarian esitys on sen jälkeen.

SARI TENNI
Sari Tenni on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2010 sekä Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi vuonna 2000. Tenni valittiin vuonna 2005 Taidekeskus Salmelan kesän nuoreksi taiteilijaksi.

Sari Tenni on toiminut Vapaan Taidekoulun rehtorina, ja hänen teoksiaan on mm. Suomen valtion ja Paulon säätiön taidekokoelmissa.

http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/2620

Kuva: Sari Tenni, ateljeekuva

 

 

MAARIA MÄRKÄLÄ
Maaria Märkälä on opiskellut Pekka Halosen akatemiassa ja Vapaassa Taidekoulussa. Maaria on toiminut Taidemaalariliiton hallituksen puheenjohtajana kaudet 2008–2016. Maaria Märkälän kolmen viime vuoden yksityis- ja yhteisnäyttelyt ovat olleet Berliinissä, Helsingissä, Madridissa, New Yorkissa, Osakassa, Tampereella, Viljandissa ja Ylläksellä. Nyt hänen maalauksiaan on esillä AVA galleriassa Helsingissä.

Taide-lehden päätoimittaja Pessi Rautio kirjoittaa Maaria Märkälän taiteesta: ”Märkälän maalaustapa, joka tuo mieleen ekspressionismin (jonka kuvataiteellisen tyylin eräs merkittävimpiä keskuksia on juuri Berliini) on johdonmukainen, se paksu, miltei ruokaisa väri Märkälän maalauksissa kertoo siitä, että maalauksen ei ole tarkoitus häivyttää itseään taustalle.”

https://www.maariamarkala.com

Kuva: Maaria Märkälä, I Never Promised You a Rose Garden, 50x50cm, öljy kankaalle, 2017


 

MENNEET MAALAUKSEN ILLAT:

  • Tiistaina 19.9. alkaen klo 17.45 esittelyssä taidemaalari Merihelena Leskinen

Syyskuun Maalauksen iltaan on ilmoittautunut Merihelena Leskinen. Merihelena on opiskellut Taidekoulu Maassa ja Vapaassa Taidekoulussa. Hänen teoksiaan on Lohjan kaupungin ja Suomen valtion kokoelmissa. www.merihelena.fi

Tervetuloa kuuntelemaan taiteilijaesittelyä ja keskustelemaan taiteen tekemisestä. Tilaisuus on avoin kaikille taiteesta kiinnostuneille. Ilmainen sisäänpääsy.

Teoskuva: Merihelena Leskinen, Lohjanmeri, 2016, koko 134 x 200 cm.


 

  • Tiistaina 15.8. esittelyssä kuvataiteilija Päivi Allonen

Tiistaina 15.8. Taidemaalariliiton tm•gallerialla omaa taiteellista tuotantoaan esittelee kuvataiteilija Päivi Allonen. Päivi Allonen (1972) asuu ja työskentelee Vantaalla. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 1998 Imatran taideoppilaitoksesta ja täydentänyt vuonna 2014 koulutustaan Lahden taideinstituutissa (kuvataiteilijan AMK –tutkinto).

TERVETULOA kuuntelemaan Päivin esittelyä ja tutustumaan muihinkin taiteilijoihin. www.paiviallonen.fi