Matilda Enegren

MAALAUKSIA

30.1.2019 — 17.2.2019

Avoinna

ti, to, pe 11-17, ke 11-18,
la 11-16, su 12-16

Teoksissani esittelen asioita, joita olen tarkastellut, havainnut ja jäänyt katselemaan. Teosteni aiheina ovat muotokuvat sekä yksityiskohdat kaupunki- ja maaseutuympäristöistä. Maalaukset ovat visuaalisia toteamuksia siitä mitä näen; paloja elämästä sellaisena kuin se näyttäytyy minulle.

Muotokuvien henkilöt ovat ystäviä ja tuttuja, joita olen pyytänyt työhuoneelleni malleiksi. Maalatessani minua kiinnostaa läsnä olevan henkilön ja päivänvalon suhde. Olen osittain maalannut sokkona – rakentanut kasvoja pinta kerrallaan ja luottanut jonkinlaiseen spontaaniin logiikkaan. Maalaamisen kautta ilmaisen suhteeni kehoon, näkemiseen, muihin ihmisiin ja olemassaoloon.

Matilda Enegren

 

Matilda Enegren (s. 1989) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui kuvataiteen maisteriksi Göteborgin yliopiston Valand-akatemiasta vuonna 2015 ja sitä ennen hän on suorittanut kuvataiteen ammattikorkeakoulututkinnon Yrkeshögskolan Noviassa (2012). Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä Ruotsissa (Pom Gallery, Mariefred ja Galleri Lars Hjelm, Karlstad) ja Suomessa (Galleria Huuto, Helsinki ja Varikkogalleria, Seinäjoki). Enegrenin teoksia on ollut yhteisnäyttelyissä mm. Ruotsissa, Suomessa, Yhdysvalloissa ja Sveitsissä. Vuonna 2014 hän oli mukana lontoolaisen Thames & Hudson-kustantamon julkaisussa ”100 Painters of Tomorrow”.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen Edistämiskeskus ja Svenska Kulturfonden.