Tuulia Iso-Tryykäri

MAALAUKSIA

7.6.2017 — 1.7.2017

Avoinna

ti, to, pe 11-17
ke 11-18
la 11-16
su 12-16
suljettu juhannuksena 23.6.-25.6.

Välillä tuntuu, etten oikeastaan pidä maalaamisesta. Se nostaa minussa pintaan kaikki epävarmuuteni, häpeän, itseinhoni. Samalla se on kuitenkin tapa elää ja hengittää. Maalauksissani aiheina toistuvat nämä ajatukset.

Tärkeintä maalaamisessa ei ole itse maalaaminen vaan prosessi ja aika, jonka äärellä käyn aihetta läpi aina uudelleen ja uudelleen, kerros kerrokselta. Lopulta valmiina on kuva, johon on tallentunut kaikki sen kanssa vietetyt tunnit kauneudessaan ja karmeudessaan. Maalaan mitä tunnen ja tunnen mitä maalaan. Tärkeää on katsominen ja uskaltaminen tulla katsotuksi.

Aiheena ihminen on minulle ollut ainakin toistaiseksi loputtoman kiinnostava. Kiinnostavaa on myös miten yksityinen ja henkilökohtainen saattaa muuttua katsojasta ja katsojan omista kokemuksista käsin joksikin yhteiseksi ja yleisemmin tunnistettavaksi.

Käytän pääasiassa itseäni teoksissani mallina tai esiintyjänä, jonka kautta teoksistani tulee usein omakuvallisia. Viimeaikoina työskentelyssäni on painottunut yhä vahvemmin performatiivisuus osana teosten luonnostelua. Tärkeänä osana työskentelyäni on fyysinen toiminta kameran edessä ja se, että teoksessa esintyvä tilanne on henkilökohtaisesti koettu.

-Tuulia Iso-Tryykäri

 

Tuulia Iso-Tryykäri (s.1985, asuu ja työskentelee Lappeenrannassa) on valmistunut kuvataiteilijaksi 2009 ja täydentänyt koulutustaan kuvataiteen ylemmällä ammattikorkeakoulututkinnolla 2013 Saimaan ammattikorkeakoulussa. Iso-Tryykärin teoksia on ollut esillä useissa näyttelyissä mm. Poriginal galleriassa Porissa sekä 5000m2-näyttelyssä Lappeenrannassa 2016.

CV, Tuulia Iso-Tryykäri