Tuulia Iso-Tryykäri

KATOAMISHARJOITUKSIA

7.6.2017 — 1.7.2017

Minua kiinnostaa ihminen ja lukemattomat tavat, joilla voi kertoa tarinoita ihmisestä ja ihmisyydestä.

Tärkeintä maalaamisessa ei ole itse maalaaminen vaan prosessi ja aika, jonka äärellä käyn aihetta läpi aina uudelleen ja uudelleen, kerros kerrokselta. Lopulta valmiina on kuva, johon on tallentunut kaikki sen kanssa vietetyt tunnit kauneudessaan tai karmeudessaan. Maalaan mitä tunnen ja tunnen mitä maalaan. Tärkeää on katsominen ja uskaltaminen tulla katsotuksi.

Työskentelyprosessi on minulle fyysinen. Asetan itseni maalauksen tilanteeseen; minulle on tärkeää kokea maalauksen asetelma myös kehossani. Maalauksissa pyrin tunnistettavaan ja tunnettavaan: ihoon ja materiaaleihin. Viimekädessä maalaukseni ovat kuitenkin kuvia tunteista, ajatuksista ja alitajunnasta. Jostakin sellaisesta, mille ei aina löydy edes sanoja.

-Tuulia Iso-Tryykäri

 

Tuulia Iso-Tryykäri (s. 1985 Ulvilassa, asuu ja työskentelee Lappeenrannassa) valmistui Saimaan AMK:sta kuvataiteilijaksi 2009, ja suoritti ylemmän AMK-tutkinnon 2013. Hänen teoksiaan on ollut useissa yhteis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. tm•gallerian näyttely on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä Helsingissä, edelliset yksityisnäyttelyt ovat olleet Poriginal galleriassa Porissa ja Galleria Perigadossa Lappeenrannassa 2016. Iso-Tryykärin teoksia on mm. Lappeenrannan taidemuseon ja Kotkan kaupungin kokoelmissa.

Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahasto.

tuulia_iso-tryykari_press release

CV, Tuulia Iso-Tryykäri