Avoinna

ti, to, pe 12-17, ke 12-18
la 11-16, heinäkuussa su suljettu
4.8. 12-16

 

Enoch Bergsten

Shitshow: A situation or event that is badly organized, unpleasant, and full of confusion
Näyttelyyn on tulossa uusia piirustuksia parin viime vuoden ajalta. Bergsten on kokeillut erilaisia tekniikoita ja ideoita ilman etukäteen vankkaa näkemystä siitä, mikä on lopputulos.

Enoch Bergsten (s. 1979 Minnesota, USA, asuu Helsingissä) valmistui taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta 2008. Edelliset yksityisnäyttelyt hänellä olivat Galleria Huudossa 2018 ja Forum Boxissa 2017, tm•galleriassa hänellä on ollut näyttely myös 2013. Bergstenin teoksia on mm. EMMA Espoon modernin taiteen museon, Kuntsin modernin taiteen museon Swanljungin kokoelmassa, Nykytaiteen museo Kiasmassa Seppo Fräntin kokoelmassa, Wihurin rahaston kokoelmassa Rovaniemen taidemuseossa ja Valtion taideteostoimikunnan kokoelmissa.

 

Mattias Löfqvist

Mattias Löfqvist visualisoi lapsuutensa muistojen huoneita. Hän on muistoissaan vieraillut ystäviensä kodeissa, penkonut vanhempiensa kaappeja ja selannut vanhoja lehtiä, seissyt naapureiden keittiöissä tyhjissä taloissa. Hän maalaa tupakantuoksuvia seiniä, pitkän käytävän pimeyttä, puhelimen soimista, tuntematonta hajua ystävän kodissa, vanhoja keskusteluja ja outoja tunnelmia. Maalaukset toimivat keinona mennä sisäisiin
psykologisiin tiloihin. Maisemaan, joka on loukussa 70-luvun lopulla rakennetussa punatiiliomakotitalossa.

Mattias Löfqvist (s. 1978, asuu Vaasassa) valmistui Kuvataiteen kandiksi Svenska Yrkeshögskolan, Uusikaarlepyystä 2002. Hänen teoksiaan on mm. K.H. Renlundin museon ja Pro Artibus -säätiön kokoelmissa. Kiitos: Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska Kulturfonden.


Matti Närekangas

Itä-helsinkiläinen kuvataiteilija Matti Närekangas (s.1983) on työskennellyt aktiivisesti kuvataiteen parissa vuodesta 2017 lähtien. Närekangas opiskelee Kuvataideakatemiassa maisteriopintoja maalauksen osastolla. Taidemaalariliiton ryhmänäyttelyssä on esillä Närekankaan uusimpia öljyvärimaalauksia.

Matti Närekangas (s. 1983, asuu Helsingissä) valmistui Pekka Halosen Akatemiasta 2020, Kuvataiteen maisterin opinnot hän aloitti Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa 2023. Hänen viimeisimmät yksityisnäyttelynsä ovat olleet Taidehalli Hämeessä Hämenlinnassa 2023 ja Poriginal Galleriassa Porissa 2022.

CV, Enoch Bergsten


CV, Mattias Löfqvist


CV, Matti Närekangas