Vuoden Suti 2019 -tunnustuspalkinto

Taidemaalariliitto palkitsee Taidesalongin
Vuoden Suti 2019 -tunnustuspalkinnolla


Taidemaalariliitto käynnistää 90-vuostijuhlavuotensa kunniaksi Vuoden Suti -tunnustuspalkinnon jakamisen. Palkinto jaetaan vuosittain maalaustaidetta positiivisella tavalla esiintuoneelle taholle tai henkilölle.

Ensimmäisen Vuoden Suti -tunnuspalkinnon saa Taidesalonki. Taidesalonki on vanhin Helsingissä yhä toimiva taidegalleria. Leonard Bäcksbacka perusti Taidesalongin vuonna 1915. Jo yli sadan vuoden ajan tämä perheyrityksenä toimiva galleria on esitellyt kiinnostavia – niin uusia kuin etabloituneitakin  –  taidemaalareita ja tuonut esiin maalaustaidetta positiivisella tavalla. Taidesalonki on taiteilijoiden korkealla arvostama galleria ja sen galleristit ovat tehneet pitkäjänteisesti töitä suomalaisten taiteilijoiden ja erityisesti monien taidemaalareiden hyväksi.

Palkinnon luovutustilaisuus järjestetään lauantaina 16.3.2019 klo 14.00 Helsingissä Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa Taidemaalariliiton Teosvälitystilaisuudessa. Palkinnon tulee vastaanottamaan Taidesalongin pitkäaikainen galleristi Christina Bäcksbacka. Tilaisuuden musiikkiohjelmasta vastaavat Johanna Rauma ja Leevi Haapanen.

Lisätiedot:
– Taidemaalariliiton toiminnanjohtaja Alina Mänttäri (alina.manttari(at)painters.fi, 044 766 4504)
– Taidemaalariliiton hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Jokitalo (marja-liisa.jokitalo(at)painters.fi, 040 725 7839)