Tuuli-Anna Viitanen

TÄHTEET

2.8.2017 — 20.8.2017

Avoinna

ti, to, pe 11-17
ke 11-18
la 11-16
su 12-16

Näyttelyssä esitän ehdotelmia tai tutkielmia, palasia jostakin kokonaisuudesta jonka tekemisen lähtökohtana on muisti ja muistaminen.

Olen kiinnostunut siitä miten pystyn tekemään kuvia suorasti ja yksinkertaisesti, mutta samaan aikaan työstetysti. Koen teokseni ekspressionistiseksi minimalismiksi.

Kollaasitekniikan avulla olen muuttanut työskentelymetodejani, jotka aikaisemmin perustuivat pitkälti valokuvan käyttöön mallina. Kollaasin tekeminen alkaa tilan hakemisella, sekä paperin etu- että takapuolelta. Välillä revin ja hion kerroksia pois, kunnes taas aloitan materiaalin lisäämisen. Leikkaaminen, veistäminen, hiominen ja maalaaminen vievät töitäni eteenpäin. Kerrokset luovat teoksen, jossa aihe ja muoto ovat samanarvoisia. Lopputulos jää avoimeksi, abstraktin ja esittävän välimaastoon.

-Tuuli-Anna Viitanen

 

Tuuli-Anna Viitanen (s. 1975 Kangasalla, asuu Helsingissä) valmistui Lahden AMK:n Taideinstituutista 1996 ja kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2010. Hänen edelliset yksityisnäyttelynsä olivat Galleria G:ssä 2015 ja Galleria Amassa, Helsingissä 2013. tm•galleriassa hänellä on ollut yksityisnäyttely myös 2007. Hänen teoksiaan on ollut lukuisissa yhteis- ja ryhmänäyttelyissä, teoksia on mm. Valtion ja Majaoja-säätiön kokoelmissa.

Työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

CV, Tuuli-Anna Viitanen