Tiina Mielonen

KAUKAINEN

30.10.2019 — 17.11.2019

Näyttely kertoo unenomaisesta matkasta kiinalaiseen puutarhaan. Pleksille maalattujen öljymaalausten pääosissa loistavat valo, väri ja muoto.

Vierailin viime vuosina Kiinassa Suzhoussa, jossa sijaitsee useita hienoimpia klassisia kiinalaisia puutarhoja. Suzhoun nykyajan puutarhat tarjoavat kiinnostavan lähtökohdan uudelle maalaussarjalleni. Kiinassa on monimuotoinen suhde luonnon, maiseman ja sen kuvaamisen välillä. Kuva maisemasta on ollut usein lähtökohtana luonnon muokkaamiselle maisemaksi ja jälleen kuvaksi.

– Tiina Mielonen

 

Tiina Mielonen (s. 1974, asuu Helsingissä) valmistui Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2003. Mielosen teoksia on ollut lukuisissa näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla, edellinen yksityisnäyttely hänellä oli Galerie Forsblomilla Helsingissä 2016. Tiina Mielosen teoksia on mm. Nykytaiteen museo Kiasman, HAM Helsingin taidemuseon, Amos Andersonin taidemuseon, Tampereen nykytaiteen museon, Jenny ja Antti Wihurin rahaston sekä Saastamoisen säätiön kokoelmassa Espoon modernin taiteen museo EMMAssa. Teoksia on myös useissa ulkomaisissa taidekokoelmissa. Tiina Mielonen palkittiin Suomen taideyhdistyksen William Thuring -palkinnolla 2010.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

CV, Tiina Mielonen