Teemu Mäenpää

TILANNE OLI PÄÄLLÄ !

21.11.2019 — 8.12.2019

Tilanne päällä. Aina tilanne päällä. Kaksi viikkoa näyttelyyn ja joka yö lentää veistos tai maalaus roskiin tai muuttuu muuten vaan radikaalisti. Mitä jää jäljelle ja mitä tulee lisää? Se on minullekin vielä mysteeri. Onneksi on kaksi viikkoa aikaa.

­Teemu Mäenpää 5.11.2019

 

Galleristi Veikko Halmetoja on kirjoittanut Mäenpään taiteesta mm.:
”Hänen teostensa äärellä tekee mieli kehottaa: ”Katsokaa hitaasti!” Erilaisten monimutkaistenkin sommitelmien ja päällekkäin kasautuneiden kuva-aiheiden takaa löytyy kirkas kuva, ajatus ja tunnelma. Välillä kokonaisuus tuo mieleen piilokuvan. Aihe on kaivettava esiin ja näkökulmaa vaihtamalla kuvasta löytyy aina uusi vivahde.

Mäenpää on tilanteiden ja tunnelmien taitaja. Hänen teoksensa perustuvat intuitioon, hän ei rakenna sommitelmia etukäteen, eikä toista kaavamaisesti keksimäänsä ideaa. Hän keksii uuden idean maanisella vauhdilla ja taas ollaan liikkeellä. Taiteilijana Mäenpää on vastakohta jämähtäneelle omaan taitavuuteensa luottavalle maalarille.”

 

 

Teemu Mäenpää (s. 1977 Kotkassa, asuu Tampereella) valmistui Kuvataideakatemiasta Kuvataiteen maisteriksi 2008. Mäenpään teoksia on ollut useissa näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla, edelliset yksityisnäyttelyt hänellä olivat Galleria Make Your Mark:issa sekä ARTag galleriassa Helsingissä 2018. Mäenpään teoksia on mm. Tampereen ja Turun taidemuseoiden,  Nelimarkka säätiön, Saastamoisen säätiön kokoelmassa EMMAssa sekä Seppo Fräntin kokoelmassa Nykytaiteen museo Kiasmassa. Hänet on palkittu Suomen taideyhdistyksen William Thuring -palkinnolla 2018. Mäenpää on toteuttanut myös useita julkisia maalauksia, hän kuuluu Ilomiehet -taiteillijaryhmään.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

CV, Teemu Mäenpää