Taru Kallio

SUSANNAN PUUTARHA

7.6.2023 — 1.7.2023

Avoinna

ti, to, pe 11-17, ke 11-18
la 11-16, su 12-16
Suljettu 23.-25.6.

 

Viimeiset kaksi vuotta olen maalannut versioita tarinasta “Susanna and the elders”.
Näyttelyn lähtökohtana ovat toimineet lukuisat eri maalaukset, joita Susannasta on tehty läpi taidehistorian, niissä Susanna esiintyy usein vihaisena, uhrina tai viettelijänä. Omissa maalauksissani Susanna näyttäytyy ekshibitionistina yksityisessä puutarhassaan, hän on omassa tilassaan kuin näyttämöllä.

Maalaukseni ovat monimutkaisia ekosysteemejä, joissa unien, painajaisten ja fantasioiden olennot elävät. Teokseni pohjaavat pitkäaikaiseen taiteelliseen tutkimukseen, jossa käsittelen ideaa kehosta, seksuaalisuudesta ja parantamisesta. Silvia Federicin tutkimus noitavainojen ja kapitalismin yhteydestä on ollut yksi merkittävä lähde, samoin kuin Ursula K. Le Guinin tieteisfiktio.

Maalaukseni rakentuvat hitaasti kerrostumien kautta. Maalauksen teemat käyvät jatkuvaa vuoropuhelua materiaalin kanssa. Kuvaamani aiheet muuttuvat abstrakteiksi: valoksi, varjoksi ja väreiksi, maaliaineen käyttäytyminen ohjaa työn kulkua. Maalaaminen on vahvasti yhteydessä sen prosessiin ja fyysisyyteen, sen vuoksi työskentelen pääasiassa omaa kehoani suurempien kankaiden kanssa. Suurien maalausten kanssa työskentely antaa minulle mahdollisuuden ohittaa rationaalinen ajattelu ja seurata intuitiota.

Taru Kallio

 

Taru Kallio (s.1986 Leppävirralla) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Bergenin taideyliopistosta Norjasta vuonna 2017. Hän työskentelee yhdistäen maalausta, piirustusta, veistoksellisia elementtejä ja liikkuvaa kuvaa. Hänen teoksensa muodostuvat pitkäaikaisen taiteellisen tutkimuksen kautta, jossa hän kerää, kierrättää ja uudelleen tulkitsee tarinoita ja kuvia. Viime aikaisissa teoksissaan hän on ottanut vaikutteita eri mytologioista, astrologiasta ja eri parantamisen keinoista. Hän asuu ja työskentelee Oslossa.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

CV, Taru Kallio