Susanna Vuorio

OLIPA KERRAN ELÄMÄ / ONCE UPON A TIME THERE WAS A LIFE

18.11.2020 — 5.12.2020

Näyttelyni maalauksissa ihmishahmot ovat arkisissa tilanteissa mm. syömässä, kotona, töissä ja pihalla. Tilanteet tulevat suoraan elämästä, ne ovat tapahtumia, joita olen itse kokenut tai nähnyt.

Maalauksissa olevat henkilöt ovat anonyymejä, tuntemattomia, he syntyvät suunnittelematta, omasta päästä. Tarkoituksena ei ole kopioida todellisuutta valokuvamaisesti tai sellaisena kuin se kiiltokuvissa halutaan nähdä. Yritän rehellisellä, fyysisellä maalaamisella kertoa ja tuoda esiin elämästä jotakin sellaista, mitä ei ehkä muuten voida sanoa.

Tein aiempaan yksityisnäyttelyyni maalauksia, joissa oltiin ehkä enemmän liikkeellä julkisissa tiloissa – ruokakaupassa, kampaamossa, kadulla. Nyt olen käsitellyt enemmän ihmisen olemista, yksinäisyyttä, itsekkyyttä sekä itsenäisyyttä ja sen menettämistä.

Olen tehnyt esimerkiksi ruokailuaiheisia maalauksia. Kaikki ihmiset syövät tai ovat “syötettäviä”. Kun ollaan kotona, on lupa vain olla. Yhteiskunta kuitenkin olettaa ja toisinaan pakottaa suorittamaan (“To-do List”), ja voi tulla onnistumisia sekä romahtamisia, viimeisimpänä menetyksiä (“Eutanasia”), johon sanani eivät enää riitä.

Susanna Vuorio

 

Text in English: Susanna Vuorio_tm-gallery_2020

 

Kiitos: Taiteen edistämiskeskus, Varsinais-Suomen taidetoimikunta

Galleriatila on avara ja turvavälejä on helppo noudattaa. Kiinnitämme erityistä huomiota hygieniaan ja turvallisuuteen, suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä.

CV, Susanna Vuorio