Saija Koponen

SHINE ON YOU

7.12.2016 — 8.1.2017

Maalaamiseen liittyy aina tietty määrä kehollista halua toteuttaa maalaus, viedä se loppuun ja antaa tarpeen purkautua. Päämääräni on tehdä teoksia, joista välittyy tällainen inhimillinen läsnäolo ja kehollisuus. Lähtökohtanani onkin kehon ja mielen muodostama kokonaisuus sekä ruumiinkieli.

En kuvaa mitään vain silmillä näkemääni, eikä maalaaminen tapahdu pelkkään näköaistimukseen tukeutuen. Maalaus tekee maailman näkyväksi, ja luo henkisen sekä fyysisen yhteyden minän ja maailman välille. Se kantaa kipinää aistivan ja aistitun välillä.

Minua kiinnostaa iho ja liha sen alla, niitä olen teoksiini tuonut. En jäljentäen, vaan enemmänkin läsnäolevana ajatuksena ja kosketuspintana. Hyväilen ja muokkaan maalausta. En vain siveltimellä vedellen, vaan koko kehoa ja käsiä käyttäen. Ilman laskelmoitua valintaa välineiden välillä, vaan intuitiivisesti teoksen pyyntöjä kuunnellen.

Helsingissä 29.10.2016    Saija Koponen

 

– Saija Koponen (s. 1980 Lohjalla, asuu Helsingissä) valmistui Saimaan AMK:sta kuvataiteilijaksi 2009. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa näyttelyissä, viimeisin yksityisnäyttely oli Galleria G12:ssa, Kuopiossa 2015. Tänä vuonna Koposen teoksia on ollut esillä Lappeenrannassa 5000m2 –näyttelyssä.   http://saijakoponen.fi/