Markku Arantila, Elina Försti, Krista Kortelainen, Tiina Lamminen, Timo Partanen, Angela Stauber ja Markus Tuormaa

Ruoveden maisema -ryhmän maalarit maalasivat Ruovedellä, Pekkalan kartanossa heinäkuussa 2014. Ruovesi on taiteilijoistaan Suomen tunnetuimpia kuntia ja paikkakunnalla ovat aiemmin työskennelleet mm. Akseli Gallen-Kallela, Ellen Thesleff, Gabriel Engberg, Kimmo Kaivanto ja Alice Kaira.

Nykytaiteilijoilla oli kesäisen symposiumviikon ajan mahdollisuus keskittyä taiteelliseen työskentelyyn ja keskusteluihin – ja suomalaiseen maisemaan. Taiteilijat ovat kiinnostuneita havaintomaalauksesta, paikasta ja luonnosta sekä maisemamaalauksen traditiosta suhteessa nykymaalaukseen. Osalle taiteilijoista Ruoveden maisema oli entuudestaan tuttu mm. Taidemaalaus-lehden Ellen Thesleff -viikolta 2010. Symposiumviikon lopuksi vietettiin näyttelyavajaisia Ruoveden Viljamakasiinissa. Viljamakasiinista näyttely siirtyy muokattuna tm•galleriaan.

Näyttelyn ohjelmaan kuuluu tm•galleriassa Taiteiden yönä, torstaina 21.8. klo 17–18.30 järjestettävä Nykytaiteilijan maisema -paneelikeskustelu. Paneelissa keskustellaan nykytaiteilijan maisemakuvasta ja maalaustaiteen plein air -perinteestä. Paneelikeskustelussa on mukana näyttelyn taiteilijoita ja taidemaalari Pekka Hepoluhta. Galleria on avoinna poikkeuksellisesti klo 21 asti.

Taiteilijaviikon, saksalaistaiteilijan mukanaolon ja kaksi näyttelyä ovat mahdollistaneet Goethe-instituutti, Nelimarkka-museo, Sigurd Frosteruksen säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska Kulturfonden. Tapahtumat ovat osa taidemaalari Tiina Lammisen Ruoveden maisemaa käsittelevää, Lapin yliopistoon valmisteilla olevaa tohtorityötä.

Cv:t

Taiteilijatekstit

CV, Markku Arantila

CV, Elina Försti

CV, Krista Kortelainen

CV, Tiina Lamminen

CV, Timo Partanen

CV, Angela Stauber

CV, Markus Tuormaa