Reija Palo-oja

VALO - MAALAUKSIA

4.6.2014 — 29.6.2014

Tm•galleriassa esillä olevien maalauksien muoto rakentuu ensisijaisesti väreille ja maalausjäljille. Maalauksissa valo näyttäytyy konkreettisena kuvallisena materiaalina, viitteellisenä aiheena, pastellisina pintoina, keveinä eleinä, struktuurina sekä polveilevina värimaailmoina. Maalauksien aistillisuus syntyy ilmavista siveltimenvedoista, keveistä läpikuultavista värikerroksista, läikehtivistä valokohdista sekä voimakkaista värikontrasteista.

Tavoittelen näillä elementeillä maalauksiin kokemuksia, joissa on hiljaista sisäistynyttä voimaa sekä ilmavaa keveyttä. Uusissa teoksissa valon symbolinen merkitys on korostunut.

Yleisesti työskentelyni lähtökohdissa on aina jotakin henkilökohtaista. Maalaaminen kulkee rinnalla käsi kädessä kaiken muun ohessa.

– Reija Palo-oja (s. 1970, Sipoo) on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2001. Palo-ojalla on ollut useita yksityisnäyttelyitä ja hän on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin, mm. Taidemaalariliiton 80-vuotisjuhlanäyttelyyn Maalaamisen arvoista Amos Andersonin taidemuseossa 2009. Hänen teoksiaan kuuluu Suomen valtion ja Helsingin taidemuseon kokoelmiin. Palo-oja asuu ja työskentelee Turussa.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus (Varsinais-Suomi)

CV, Reija Palo-oja