Pia Salo

KAIKU – MAALAUKSIA JA PIENOISTALOJA

5.4.2017 — 23.4.2017

Näyttelyyn tuleva teos ”Näkymättömyyden asteet V ”(2014-) on jatkuva installaatioprojekti, joka koostuu maalauksista ja pienoistaloista. Sarjan viides osa ”Kaiku” viittaa heijastumaan ja aikaan.

Teoksissa pohdin ajan ja paikan kerroksellisuutta sekä jäljen jättämisen merkitystä. Teosten talot eivät nojaa todellisuuteen, vaan ne ovat yhdistelmä muistikuvia ja tunnetiloja. Talojen yksityiskohdat ovat täynnä tuttuutta ja outoutta ja ne tuntuvat olevan jonkinlaisessa välitilassa, kuin menneisyyden aaveet. Muistot kiinnittyvät huoneisiin, ja ne pitävät sisällään asioita, salaisuuksiakin.

Paikalla on oma muistinsa. Puut ja kivet, rakennukset tai niiden rauniot ovat osa paikan muuttuvaa olemusta, ajallista syvyyttä ja kerroksellisuutta. Ihmiset tulevat ja menevät, mutta paikka pysyy aina samana, erityisenä ja ainutlaatuisena.

Näyttelyn maalaukset kuvaavat näitä paikkoja, haparoivia näkymiä muistojen laidoilta.

 

– Pia Salo (s.1975) asuu ja työskentelee Raumalla. Hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi 2008. ”Näkymättömyyden asteet” teoksen aikaisemmat osat ovat olleet esillä mm. Galleria Aarnissa, Espoossa, Taidesalongissa, Helsingissä sekä Amos Andersonin taidemuseon kokoelmanäyttelyssä ”Liikettä Varjoissa”. Näyttelyä ovat tukeneet Satakunnan kulttuurirahasto sekä Taiteen edistämiskeskus Satakunnan taidetoimikunta.