Nea Lindgrén

GRAVEN SPACE

7.5.2008 — 25.5.2008

Ajan ja tilan tajua vailla syntynyt ihminen alkaa yhteisön ja oman itsen kehittymisen myötä hallita ja muokata maailmaa ympärillään. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi ihmisen suurista tehtävistä on vastuu tilasta ja ajasta, joissa hänen muokkaamansa historia tapahtuu.

Kaupunkien seinät toimivat kommunikaatiovälineenä ihmisen ja yhteiskunnan välillä arkipäivän elämässä, kertoen purkauksia rakkaudesta ja runoudesta, aina poliittisiin mielipiteisiin. Toisaalta rakennusten seiniltä huokuu myös kaupungin ilmapiiri, värin ja valon sävyissä, sekä ajan ja ilmaston muodostaman rappeutumisen kautta – ihminen, hänen elämänsä ja tämä hetki.

Teoksissani haluan saattaa yhteen tila-aika -merkkien erilaiset kerrostumat. Yhdistää pyhä ja profaani, yhteisö ja yksilö. Uusi ”graffiti” toimii yhteenliittymänä. Eksistentiaalisten ongelmien merkkejä nykyajan seinillä.

Teosteni värit ja pintastruktuuri muistuttavat voimakkaasti seinäpintaa sellaisena, kuin se on mieleeni syöpynyt. Kirjoitukset ja kaiverrukset ovat useimmiten autenttisia. Työskentelyni painottuu suurikokoisiin maalauksiin kankaalle, maalaustekniikkana sekatekniikka, jonka materiaaleina toimivat pigmenttivärit (liimamaali), erilaiset sideaineet, vahat ja öljyt, öljyväri. Maalaustapani on kerroksellista.

Näyttelyä ovat tukeneet Svenska kulturfonden ja Uudenmaan taidetoimikunta.

CV, Nea Lindgrén