Katri Mononen

BAD WEATHER PAINTINGS

1.8.2012 — 19.8.2012

Taiteilijatapaaminen su 19.8. kello 14.00.

Uusien akryylimaalausteni teemoissa toistuu viitteellisesti ihmisen muokkaama maisema. Maalausteni aiheina minua kiehtovat keinotekoiset paikat ja väliaikaiset rakennelmat, kuten vesiliukumäet, hiihtoputki tai laskettelurinne sisätiloissa. Osassa maalauksista ihminen on läsnä vain maisemaan jättämiensä jälkien kautta. Joissakin maalauksissa ihmishahmot puolestaan kuvastavat monimerkityksellisiä tunnetiloja.
Lumoudun Dubain ostoskeskukseen rakennetun laskettelurinteen kuvien oudosta hohdosta, mutta tiedostan aiheen kammottavuuden. Tämä viehätyksen ja kammotuksen kaksijakoinen tunnetila voi toimia maalausprosessin lähtökohtana. Maalaustapahtuma vie etäämmäksi harkitusta, esittävästä aiheesta.  Maalauksissani pyrin saavuttamaan monitulkintaisen tunnelman.
Maalatessani tavoittelen tuntematonta, etsin mielentilaa, jossa uskallan hylätä tarkat suunnitelmat ja heittäytyä maalauksellisten impulssien vietäväksi. Maalaaminen ei kuitenkaan ole muusta todellisuudesta irrallista. Se heijastaa, peilaa ja tunnustelee. Se on tapa tehdä koettua näkyväksi. Maalaus sulattaa todellisuuden palasia uudelleen ja rakentaa tutusta tuntematonta. Maalauksessa tulee olla mysteeri, jotakin määrittelemätöntä.

Näyttelyä ovat tukeneet Pirkanmaan taidetoimikunta ja Valtion kuvataidetoimikunta.

CV, Katri Mononen