Kari Lindström

MAALAUKSIA

21.8.2013 — 8.9.2013

Kari Lindströmin 70-vuotisnäyttelystä näkee, ettei jätkä ole vielä alkanut jäykistellä. Yhdessä hiilipiirroksessa hän skoolaa reippaasti kuoleman kanssa tulivuori Teiden juurella. Toisessa kuvassa saman tekee tyttöystävä Pia kissan kanssa Grassinassa. Kissa ja viinipullo ovat kivipöydällä, jonka alla avautuvasta luukusta nousee piru. Sekä Kari että Pia ovat nakuina, tosin jälkimmäinen seisoo häveliäästi puolittain selin.

Lindströmin teoksissa on sekaisin naivismia ja surrealismia.

Maalauksessa “Miljoonan vuoden rakkaus” virtahevon muotoinen kallioniemi katselee kaihoten naapurisaarella näkyvää maaäidin rintaa – Teneriffalla kohoavaa Teiden tulivuorta.

Marbellan vanhan kaupungin torilla istuu paikallinen Ite-taiteilija Miguel lintuhäkki sylissään. Viereisen suihkulähteen reunalla on toinen pikku vankila asukkeineen. Keskellä aukiota seisoo ylväänä Miguelin hienoin taideteos – hänen mopedinsa, jonka hän on maalannut niin uskomattomin värein, että kaikki ohikulkevat turistit pysähtyvät sitä kuvaamaan.

Noin puolessa esillä olevista teoksista esiintyy ihminen, toinen puoli on puhtaita maisemia, joista tosin yhdessä on pääosassa keltainen helikopteri Grassinan taivaalla. Myös maisemissa on ripaus surrealismia: ainakin väreissä, sommittelussa ja tunnelmassa.

Näyttelyn teokset on maalattu viimeisen kolmen vuoden aikana Grassinassa, Italiassa, Marbellan vanhassa kaupungissa, Manner-Espanjassa sekä pienessä kalastajakylässä Gran Kanarian pohjoisrannalla.
Man ser att gubben Kari Lindström inte ännu styvnat på sin 70- års utställning.
I Lindströms verk blandas naivism och surrealism.

Taiteiden yönä to 22.8. tm•galleriassa:
Taiteilijahaastatteluja kello 19-20.30. Haastateltavina taidemaalarit Matti Kujasalo, Kari Lindström, Raija Malka ja Anna Tuori. Haastattelijana taidemaalari, kriitikko Leena Kangas.

CV, Kari Lindström