Irmeli Hulkko

PRIME MOVER / LIIKKEELLE PANEVA VOIMA

31.3.2016 — 17.4.2016

Offbeat-sarjan maalaukseni ovat eräänlaisia olemassaolon kokemuksen kiteytymiä tai aikaprismoja. Tavoittelen niissä läpikuultavuutta, hetkellisyyttä; liikettä sisään ja ulos. Perspektiivivääristymien ja –limittymisien kautta etäännytän kokemuksen hieman surrealistiseen suuntaan. Tilakokemusta muunnellen aukeaa näkymä avaruudelliseen maisemaan, jossa myös painottomuus ja pimeys ovat läsnä.

Rakenteellisuus; geometriset muodot ja graafiset viivat ovat minulle vain väline tuoda näkymätön esille. Maailma näyttäytyy edes hetken kokonaisena vaikkakin hieman vinksahtaneena.

Suuremmissa maalauksissa näkökulma kääntyy toisinpäin: kidemäisen objektin ulkoapäin tarkastelusta siirrytään sen sisälle. Ikäänkuin subjektin henkilökohtaiseen aistimaailmaan, jossa jokaisella on oma käsityksensä ympäröivästä todellisuudesta: ajasta, paikasta, tilasta ja valosta.

Pyrin valaisemaan näkymättömiin asioihin itseensä sisältyvää aikaa: merkityksien risteyskohtia, hetkiä jolloin asiat kohtaavat, ikuista muutosta tilasta toiseen.

Irmeli Hulkko

 

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

CV, Irmeli Hulkko