Hanna Hyy

LIMBO IS A PLACE ON EARTH

31.8.2022 — 18.9.2022

Hanna Hyyn kolmas soolonäyttely kiertelee olemassaolon kriisiytymisen ja psyyken tähän tarjoamien ratkaisujen äärellä. Näyttelyn vesi- ja öljyvärin sekatekniikalla toteutetuissa maalauksissa samaistutaan täytettyjen lintujen kirjaimellisesti paikoilleen naulattuihin kehoihin pysähtyneissä asetelmissa ja saavuttamattomissa, peilien kautta avautuvissa portaaleissa. Hyy lähestyy eläimen kehoa yrittäen ymmärtää sitä vapauden halun sekä kosketuksen / koskemattomuuden kautta. Näyttelyn maalauksissa kriisien aiheuttamasta klaustrofobiasta pyritään kohti kuolemanjälkeisen elämän tarjoamaa hengähdystilaa.

Hyyn maalaus nojaa voimakkaaseen väriin ja tarkkuuteen houkutellen katsojaa viihtymään epämukavuuden ja melankolian kokemusten äärellä.

 

Hanna Hyy on 2019 Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta valmistunut kuvataiteen maisteri, jonka teoksia on ollut esillä mm. kansainvälisessä Charlottenborg Spring Exhibition -näyttelyssä Tanskassa 2020 sekä Helsinki Contemporaryssa 2021. Hyyn teoksia on Valtion taideteostoimikunnan sekä Hämäläis-osakunnan kokoelmien lisäksi useissa yksityiskokoelmissa Suomessa ja ulkomailla. Hyy on yksi tulevaan Nuoret2023 -näyttelyyn valituista taiteilijoista.

 

Työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

CV, Hanna Hyy