Eija Isojärvi

MUNDUS – MAAILMAN HUONEET

4.4.2018 — 22.4.2018

MUNDUS – maailman huoneet

( ja oleminen )
Käytän taiteellisen työskentelyn innoittajana muistia. Maalauksiini tavoittelen alitajunnastani sanattomia kuvia sekä eletyn ajan mukana kulkeneita ja muotoutuneita aistimuksia olemisesta.

Ihmisen kokonaisvaltainen aistisuus ja fyysisyys suhteessa ympäröivään tilaan ja toisiin ihmisiin kiinnostaa ja kuljettaa taiteellista työskentelyprosessiani. Uppoudun maalatessani maailmaan, jossa elävät omat kokemukseni perhe- ja ihmissuhteista.

Maalauksissa haluan ilmaista pysäytettyjä hetkiä, joissa henkilöiden sisäinen hiljaisuus voi puhutella ja tulla havaittavaksi. Katsoja viimeistelee maalauksen ja vastaanottaessaan saa vuoropuhelun, johon maalaus hänet kenties kutsuu.

Eija Isojärvi

 

Eija Isojärvi (s.1957 Sallassa, asuu ja työskentelee Orivedellä) valmistui Suomen taideakatemian koulusta taidemaalariksi 1983, jatkoi opintojaan taidegrafiikan osastolla 1983-84 ja vielä 1994 Kuvataideakatemi-assa kuvanveiston laitoksella. Hän on opiskellut myös Tukholman Kungliga Konsthögskolanissa 1985-86 sekä Taideteollisessa korkeakoulussa Visuaalisen alan pedagogiset opinnot 2008-09.

Eija Isojärven teoksia on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on mm. Suomen ja Ruotsin valtioiden, Oulun ja Savonlinnan taidemuseoiden, Wihurin rahaston sekä Vaasan, Jyväskylän, Rovaniemen, Espoon, Varkauden ja Oriveden kaupunkien kokoelmissa. Isojärvi on palkittu Suomen Paperitaiteen tunnustuspalkinnolla 1993 ja Rovaniemen kaupungin taiteilijapalkinnolla 1995.

Eija Isojärven edelliset yksityisnäyttelyt olivat galleria Saskiassa Tampereella 2017 ja laaja retrospektiivi Alun alku – The Essence of Past Rovaniemen taidemuseossa 2016. Retrospektiivisen näyttelyn yhteydessä julkaistiin Isojärven taidetta ja työskentelyä esittelevä kirja Alun alku.

– Maalausten kuvat näkyvät klikatessa kokonaisuudessaan.

CV, Eija Isojärvi