Camilla Vuorenmaa

'MISSÄ ON JATKOT'

30.7.2008 — 17.8.2008

Syksyllä 2007 tein näyttelyn Juhlat Tampereelle galleria Rajatilaan. Tässä näyttelyssä kuvasin elämän erilaisten rajapyykkien juhlistamista, arjesta pakenemista, yksinäisyyttä ja hedonismia.
Tuolloin alkoi mielessäni kyteä ajatus toisesta näyttelystä juhlien päättymisen jälkeisenä kuvauksena. Missä on jatkot on tämä näyttely, mutta vuoden aikana aihe laajeni koko elämän taipaletta tarkastelevaksi kokonaisuudeksi. Teoksillani ja niiden tilallisella ripustuksella olen pyrkinyt luomaan katsojalle vaelluksen läpikulun ja kohtaamisten kera. Jokaisella matkalla on alku ja loppu, mutta ihmiselon päättymisen kohdalla kysymys matkasta on mystinen ja avoin. Nimi Missä on jatkot viittaa kahtaalle, se tuo esiin mahdollisuuden tuonpuoleisen olemassaolosta, mutta myös epäilee onko sitä. Jatkojahan kysellään yleensä kun juhlien loppumista ei haluta hyväksyä. Luonnon tai ylipäänsä taustan kuvaus on tullut uutena elementtinä teoksiini. Aiemmin olen keskittynyt lähes yksinomaan ihmisten kuvaamiseen.

Näyttelyni on teoskokonaisuutena kollaasimaisesti toteutettu. Käytän materiaaleina mm. kangasta, lastulevyä ja vaahtomuovia.

CV, Camilla Vuorenmaa