Antti Arkoma

JÄNNITYSNÄYTELMÄ

14.9.2016 — 2.10.2016

”Tarinassa pitää olla alku ja loppu.”

Lause on ollut koko ajan läsnä tehdessäni näyttelyn teoksia. Se on ollut apuna maalausteni tunnelmien luomisessa, vaikka en sitä yksittäisissä teoksissa enkä ripustuksessa olekaan pyrkinyt orjallisesti toteuttamaan. Olen tavoitellut enemmänkin tilannetta, jossa asiat ja tapahtumat eivät etene aina loogisesti, kronologisesti tai mitenkään järkevästi. Oikeastaan elämän ja kuoleman kysymys omassa luomistyössäni on, haluanko ja pystynkö toteuttamaan sitä loogisesti ja järkevästi. Lause toteutuu tarkalleen vain oikeassa elämässä: Elämä on ainoa asia, joka varmasti alkaa ja loppuu.

Kookkaissa maalauksissa tapahtuvien ”kohtausten” avulla olen luonut poukkoilevan kokonaisuuden. Aiheina on mm. kaksi ihmistä, kauneuden ihmettely, elämän sattumanvaraisuus ja epäoikeudenmukaisuus. Olen tehnyt myös veistosmaisia osia voimistaakseni esityksenomaista tilatunnelmaa ja tarinallisuutta.

Ensimmäiset maalaukset valmistuivat jo 2014 ja viimeiset juuri ennen näyttelyä.

– Antti Arkoma

 

– Antti Arkoma (s. 1961, asuu Helsingissä) valmistui Kuvataideakatemiasta 1989. Hänen teoksiaan on ollut lukuisissa näyttelyissä, edellinen yksityisnäyttely hänellä oli Galleria G:ssä, Helsingissä 2014. Arkoman teoksia on mm. Nykytaiteen museo KIASMAn, Helsingin ja Rauman taidemuseoiden, Valtion sekä Espoon, Tampereen, Keuruun ja Seinäjoen kaupunkien kokoelmissa. Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Alfred Kordelinin säätiö.

http://www.anttiarkoma.com/