Andrew Colbert, Taru Happonen, Santeri Lehto

3.7.2019 — 27.7.2019

Avoinna

ti, to, pe 11-17, ke 11-18,
la 11-16
su suljettu

Andrew Colbert:
“My recent paintings deal with optical color mixture, line repetition, and abstraction. They bring together ideas from impressionism, op art, and photorealism. The resulting images communicate notions of uncertainty and similarities in what are seemingly opposites.”

– Andrew Colbert (s. 1979 Pennsylvania, USA, asuu Helsingissä) valmistui taiteen maisteriksi 2008 (Rutgers University, USA). Hänellä on ollut yksityisnäyttelyt Galleria Huudossa sekä Unckan galleriassa Helsingissä 2018, teoksia on ollut myös useissa yhteisnäyttelyissä Yhdysvalloissa. Teoksia on Valtion sekä Latvian Mark Rothko taidekeskuksen kokoelmissa.


Taru Happonen:
“Viime vuosikymmenen aikana tehtyjen kasvien älykkyyttä käsittelevien tutkimusten mukaan kasvit ovat paljon kyvykkäämpiä kuin on aiemmin ymmärretty. Niillä väitetään olevan ainakin 20 eri aistia ja osaavan varoittaa toisiaan kemiallisesti tuholaishyönteisten parvesta. Minua kiehtoo ajatus älykkäistä, verkkaisista kasveista, jotka katselevat ihmetellen elinympäristöään tuhoavaa ihmistä. Ehkä kasvikunta pitää meitä vain ohimenevänä vaiheena, dinosauruksena joka katoaa.

Olen käsitellyt vuodesta 2018 lähtien teoksissani utopiaa, jossa ihminen on kehittynyt täysin erilaisen (kasvi)älykkyyden parissa uudeksi lajiksi. Maalauksissa kasvi- ja ihmiskunta on sulautunut yhteen muodostaen hybridejä keskenään. Todellisuus on jotakin muuta kuin aiemman ihmislajin havaitsemaa, ja tutut muodot alkavat hajota kuva-alalla. Kasvien ja ihmisten risteytymät edustavat minulle haitallisen ihmiskeskeisyyden murentumista — aikaa humanismin jälkeen, jossa lajien väliset rajat ovat kadonneet.”

– Taru Happonen (s.1989, Lahti, asuu Helsingissä) on valmistunut Aalto-yliopistosta 2016 ja aiemmin vaikuttanut poikkitaiteellisessa GRMMXI-kollektiivissa. Hänellä on ollut yksityisnäyttely Galleria Rantakasarmissa Helsingissä 2018 sekä Galleria Uusi Kipinässä Lahdessa 2019.


Santeri Lehto
:
”Tärkeintä ei ole se mitä näette, vaan se mitä ette näe.”

– Santeri Lehto (s. 1982 Lappeenrannassa, asuu Helsingissä) valmistui kuvataiteilijaksi Lahden AMK:n taideinstituutista 2013. Hänen edellinen yksityisnäyttelynsä oli B-galleriassa Turussa 2016. Lehdon teoksia on ollut myös mm. Nuoret 2011 näyttelyssä Helsingin taidehallissa.

 

CV, Andrew Colbert

CV, Taru Happonen


CV, Santeri Lehto