Andrew Colbert, Taru Happonen, Santeri Lehto

3.7.2019 — 27.7.2019

antereAndrew Colbert:
”My recent abstract paintings are made with a limited palette of the three primaries (red, yellow, and blue) plus black. Similar to the printing process, paint is layered and optically mixed directly on the canvas to create a range of colors, gradations, and shades. Some paintings are conceptual, some reference photography, and others are intuitive compositions. All of the works center on light and color as subject matter. The ideas behind the paintings start with the notion of uncertainty or similarities found in what are seemingly opposites. The final images communicate contemplation lost somewhere in the blur of the gradient between.”

– Andrew Colbert (s. 1979 Pennsylvania, USA, asuu Helsingissä) valmistui taiteen maisteriksi 2008 (Rutgers University, USA). Hänellä on ollut yksityisnäyttelyt Galleria Huudossa sekä Unckan galleriassa Helsingissä 2018, teoksia on ollut myös useissa yhteisnäyttelyissä Yhdysvalloissa. Teoksia on Valtion sekä Latvian Mark Rothko taidekeskuksen kokoelmissa.


Taru Happonen:
“Viime vuosikymmenen aikana tehtyjen kasvien älykkyyttä käsittelevien tutkimusten mukaan kasvit ovat paljon kyvykkäämpiä kuin on aiemmin ymmärretty. Niillä väitetään olevan ainakin 20 eri aistia ja osaavan varoittaa toisiaan kemiallisesti tuholaishyönteisten parvesta. Minua kiehtoo ajatus älykkäistä, verkkaisista kasveista, jotka katselevat ihmetellen elinympäristöään tuhoavaa ihmistä. Ehkä kasvikunta pitää meitä vain ohimenevänä vaiheena, dinosauruksena joka katoaa.

Olen käsitellyt vuodesta 2018 lähtien teoksissani utopiaa, jossa ihminen on kehittynyt täysin erilaisen (kasvi)älykkyyden parissa uudeksi lajiksi. Maalauksissa kasvi- ja ihmiskunta on sulautunut yhteen muodostaen hybridejä keskenään. Todellisuus on jotakin muuta kuin aiemman ihmislajin havaitsemaa, ja tutut muodot alkavat hajota kuva-alalla. Kasvien ja ihmisten risteytymät edustavat minulle haitallisen ihmiskeskeisyyden murentumista — aikaa humanismin jälkeen, jossa lajien väliset rajat ovat kadonneet.”

– Taru Happonen (s.1989, Lahti, asuu Helsingissä) on valmistunut Aalto-yliopistosta Taiteen kandidaatiksi 2016 ja on aiemmin vaikuttanut poikkitaiteellisessa GRMMXI-kollektiivissa. Hänellä on ollut yksityisnäyttely Galleria Rantakasarmissa Helsingissä 2018 sekä Galleria Uusi Kipinässä Lahdessa 2019.


Santeri Lehto
:
”Tärkeintä ei ole se mitä näette, vaan se mitä ette näe.”

– Santeri Lehto (s. 1982 Lappeenrannassa, asuu Helsingissä) valmistui kuvataiteilijaksi Lahden AMK:n taideinstituutista 2013. Hänen edellinen yksityisnäyttelynsä oli B-galleriassa Turussa 2016. Lehdon teoksia on ollut myös mm. Nuoret 2011 näyttelyssä Helsingin taidehallissa.

 

CV, Andrew Colbert

CV, Taru Happonen


CV, Santeri Lehto