Juhlanäyttelyviikot – Hämeenlinna

Taidemaalauksen juhlaviikko Hämeenlinnassa 21.–26.10.2019:

Näyttelykierros: Hämeenlinnan Taidemuseolla la 26.10.2019 Tommi Toijan Omia kuvia -näyttelyn yhteydessä näyttelykierros, jossa näyttelyä tutkitaan taidemaalarin silmin.
Tapahtuman järjestää Hämeenlinnan taiteilijaseura.

Näyttely: Taidemaalauksen juhlaviikko GalleriaKONEessa
ELINA AUTIO & KATI LEHTONEN, kuraattori Jussi Goman
GalleriaKONE, Verkatehdas, Hämeenlinna.
22.10.-26.10.2019, 
avoinna ti-pe 11-18, la 11-16
Näyttelyn järjestää Ars Häme ry

Taidemaalauksen juhlaviikko GalleriaKONEessa
ELINA AUTIO & KATI LEHTONEN kuraattori Jussi Goman

Kuraattori, taidemaalari Jussi Goman kuratoi Taidemaalariliiton juhlavuoden kunniaksi Ars-Häme ry:n GalleriaKONEeseen näyttelyn yhdistyksen taiteilijoilta, jotka ovat venyttäneet omalla tavallaan maalaustaiteen rajoja.

Elina Autio (s. 1985) on vuonna 2014 Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta valmistunut taiteilija. Hän on Suomen lisäksi opiskellut Münchenin taidekorkeakoulussa (2012-13). Hänen töitään on nähtävissä mm. seuraavissa kokoelmissa: Kansallisgalleria, Kiasma, Suomen Kuvataideakatemia ja Suomen Taideyhdistys. Autio asuu ja työskentelee Valkeakoskella.
www.elinaautio.com

Kati Lehtonen (s.1979) on vuonna 2011 Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta valmistunut taiteilija. Vuonna 2004 hän valmistui myös Satakunnan ammattikorkeakoulusta kuvataiteilijaksi. Hänen teoksiaan on nähtävissä mm. seuraavissa kokoelmissa: Kansallisgalleria, Helsingin kaupungin taidemuseo, Hämeenlinnan taidemuseo sekä Wihurin säätiö. Julkisia teoksia: vuonna 2020 julkistettava Kynnepää – vemmelpuu Hattulan terveysasemalle, vuonna 2016 Hämeenlinna Ruununmyllyn koulu Sinne minne tuuli siemenen kuljetti, kasvoi puu ja vuonna 2015 HAMK, Visamäki, Hämeenlinna Kauas pilvet. Lehtonen asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa.
www.katilehtonen.com

Jussi Goman (s. 1980) on vuonna 2008 Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta valmistunut taiteilija. Hän opiskeli myös Kankaanpään taidekoulussa (2000-2001). Hänen teoksiaan on nähtävissä mm. seuraavissa kokoelmissa: Kansallisgalleria, Kiasma, Helsingin taidemuseo, Hämeenlinnan taidemuseo, Lars Swanljung ja Suomen Taideyhdistys. Goman asuu ja työskentelee Riihimäellä.
www.jussigoman.com

Ars-Häme ry toimii ammattikuvataiteilijoiden järjestönä taiteen ja taiteilijan aseman edistämiseksi. Taide ja taiteilijat ovat toiminnan ytimessä, yhteisöllistä ja yhteiskunnallista työtä ja vaikuttamista tehdään jäsenten ehdoilla. Yhdistys pyrkii järjestämään kuvataiteilijoille edellytyksiä toimia ammattimaisesti Hämeessä. Yhdistys järjestää kesänäyttelyitä, harjoittaa residenssitoimintaa yhteistyössä saksalaisen Künstlerhaus Lukasin kanssa ja yhdistyksen GalleriaKONE ja Taidelainaamo toimivat Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Ars-Häme ry hallinnoi kahta taiteilijatilaa Riihimäellä ja Hämeenlinnassa ja vuokraa niistä edullisia työhuoneita taiteelliseen työskentelyyn yli 50 taiteilijalle. Taidekasarmi Hämeenlinnassa ja Välittäjä 3 Riihimäellä tarjoavat yhteisöinä monipuolisia mahdollisuuksia poikkitaiteellistenkin projektien toteuttamiseen.

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna 22.10.-26.10.2019
avoinna ti-pe 11-18, la 11-16 www.galleriakone.fi