Pekka Homanen, Jukka Peltosaari, Matti Rantanen

1+1=3

7.7.2021 — 31.7.2021

Pekka Homanen

Nivåerna målningsserie illustrerar problemet med mobbning. I arbetet begränsar jag inte temat utifrån något separat område utan behandlar ämnet så mångsidigt som möjligt. Friktion mellan människor, den mänskliga relationen med djur, eller till exempel mobbning på arbetsplatsen och hamnar i en svår situation från spel. Jag bygger mitt arbete med den matematiska formeln 1 + 1 = 3. Det finns många variabler i det så absolut sanning mellan varje öra. Mina verk är som livet i sig, väl planerade men slutresultatet helt oförutsägbart.


Jukka Peltosaari

I sina verk, handlar Peltosaari med människans fysiska och mentala begränsningar, individens relation till samhället, att bli sedd, mänsklig djuriskhet och flockbeteende.


Matti Rantanen

Rantanens verk baserar sig på den geometriska målartraditionen och kretsar kring grundfrågor inom bildkonst, rumsillusion, rumsupplevelse, materialkänsla och perspektiv. I sina målningar har han velat få fram ett monotont och hypnotiskt bildspråk.

Arbetsprocessen har en stor betydelse för sina verk. Han har velat uppnå en materialkänsla i sina verk genom att lämna kvar skåror som matkniven lämnat i ytan av målningen. Skårorna avslöjer hur målningen är gjord. Skårorna bildar också en tekning på ytan av målningen som et extra element.


Matti Rantanen har blivit utexaminerad från Fria Konstskolan 2000 och London Metropolitan University 2008 där han tog han tog kandidatexamen i bildkonst. Rantanen har haft flera privat och grupputställningar i Finland och utomlands. Hans senaste privatutställning höll han på galleriet Nuovo i Lahtis, 2020. Rantanens verk finns i flera finska samlingar som, Statens Konstsamling, Helsingfors Konstmuset(HAM), Finska konstföreningen och Stiftelsen Pro Artibus

 

 

CV, Pekka Homanen


CV, Jukka Peltosaari


CV, Matti Rantanen