Pekka Homanen, Jukka Peltosaari, Matti Rantanen

7.7.2021 — 31.7.2021

Öppet

tis, tors, fre 11-17, ons 11-18
lör 11-16

Pekka Homanen

Nivåerna

Nivåerna målningsserie illustrerar problemet med mobbning. I arbetet begränsar jag inte temat utifrån något separat område utan behandlar ämnet så mångsidigt som möjligt. Friktion mellan människor, den mänskliga relationen med djur, eller till exempel mobbning på arbetsplatsen och hamnar i en svår situation från spel. Jag bygger mitt arbete med den matematiska formeln 1 + 1 = 3. Det finns många variabler i det så absolut sanning mellan varje öra. Mina verk är som livet i sig, väl planerade men slutresultatet helt oförutsägbart.

 

Matti Rantanen

Mina verk baserar sig på den geometriska målartraditionen och kretsar kring grundfrågor inom bildkonst, rumsillusion, rumsupplevelse, materialkänsla och perspektiv. I mina verk har jag velat få fram ett monotont och hypntotiskt bildspråk.

Arbetsprocessen har en stor betydelse för mina verk. Jag har velat uppnå en materialkänsla i mina verk genom att lämna kvar skåror som matkniven lämnat i ytan av målningen. Skårorna avslöjer hur målningen är gjord. Skårorna bildar också en tekning på ytan av målningen som et extra element.

 Matti Rantanen har blivit utexaminerad från Fria Konstskolan 2000 och London Metropolitan University 2008 där han tog han tog kandidatexamen i bildkonst. Rantanen har haft flera privat och grupputställningar i Finland och utomlands. Hans senaste privatutställning höll han på galleriet Nuovo i Lahtis, 2020. Rantanens verk finns i flera finska samlingar som, Statens Konstsamling, Helsingfors Konstmuset(HAM), Finska konstföreningen och Stiftelsen Pro Artibus

 

 

CV, Pekka Homanen


CV, Jukka Peltosaari


CV, Matti Rantanen