Roy Aurinko, Lauri Kolttola, Anni Terävä

3:1

13.3.2019 — 31.3.2019

3:1

Tuntuma, joka herää, kertoo jotain.

Kolmen suhde yhteen.

 

 

 

Anni Terävälle maalaamisessa on kyse rytmistä ja liikkeestä, liikkuvuudesta. ”Kimmokkeesta syntyy jälki, jota seuraan. Etenen askel askeleelta, reagoiden edelliseen, seuraavaa tietämättä, kunnes syntyy tunnistettava rytmillinen kokonaisuus.”

Anni Terävä (s. 1981, asuu ja työskentelee Helsingissä) on valmistunut valokuvataiteen kandidaatiksi Kent Institute on Art and Designistä, Englannista 2006 ja taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta 2016. Terävän teoksia on ollut useissa näyttelyissä, edellinen yksityisnäyttely hänellä oli Galleria Lapinlahdessa Helsingissä 2018.

 

Työskentelyn jälki ja materiaalin tuntu ovat läsnä Roy Auringon ekspressiivisissä maalauksissa. “Joku viisas on sanonut että maalaus ei ole koskaan valmis, vaan maalaaminen vain lopetetaan mielenkiintoisella hetkellä. Olen koettanut pitää ohjeen mielessä: hyvässä maalauksessa yhdistyvät vaaran ja helppouden tunne.”

Roy Aurinko (s. 1972, asuu ja työskentelee Heinolassa) on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta 2007. Auringon teoksia on ollut esillä useissa näyttelyissä, seuraava yksityisnäyttely hänellä on Galleria Uusi Kipinässä, Lahdessa huhtikuussa 2019. www.royaurinko.com

 

Lauri Kolttolan ilmaisu liikkuu piirustuksellisuuden ja maalauksellisuuden kohtauspinnalla. Kolttola toteuttaa ympäristöä ja elinolosuhteita sivuavia omakohtaisia teoksiaan havaintojensa ja kokemansa herättämien mielleyhtymien innoittamana. Hän punoo ne sarjoiksi ja kokonaisuuksiksi heijastelemaan kohtaamaansa ja välittämään kokonaisia tunnetiloja.

Lauri Kolttola (s. 1983, asuu ja työskentelee Helsingissä) on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2014 kuvataiteen maisteriksi ja Oulun yliopistosta arkkitehdiksi 2015. Kolttola on pitänyt yksityisnäyttelyitä Helsingissä ja Espoossa sekä osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin Ranskassa ja Saksassakin. Lauri Kolttolan työskentelyä on tukenut Paulon säätiö.

CV, Roy Aurinko


CV, Lauri Kolttola

CV, Anni Terävä