Lotta Hänninen

DON`T MIND ME

26.4.2019 — 12.5.2019

Kalustelevy on kuvioitu jalopuuksi, muovimatto marmoriksi. Uima-allas näyttää jatkuvan horisonttiin. Kadulle on hylätty yksinäinen lattialaatta. Se näyttää putipuhtaalta pölyisellä asfaltilla. Meikkipaletissa on neljä väriä. Vihreä korjaa ihon pienet virheet, persikka häivyttää tummuuden silmien alta. Väärän sävyinen peiteväri paljastaa kaiken, mitä sen käytöllä on yritetty peittää.

Minua kiinnostaa piste, jossa beige muuttuu räikeäksi ja neonväri latistuu huomaamattomaksi. Näyttelyssä on esillä kaksi lattialle sijoitettua, maalatuista levyistä koostuvaa teosta sekä kaksi leimasimella ja musteella toteutettua seinämaalausta. Teokset käsittelevät pieniä, triviaalejakin yksityiskohtia, jotka haluamme peittää ja piilottaa, mutta myös asioita, jotka itsestäänselvyydessään ovat muuttuneet lähes näkymättömiksi.

 

 

Lotta Hänninen (s.1984) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2012. Hänen teoksiaan on ollut viimeksi esillä yksityisnäyttelyissä Vanhan Raatihuoneen Galleriassa Turussa 2018, Galleria Forum Boxissa 2017 ja Helsingin Taidemuseon HAM-galleriassa 2016.

Työskentelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto.

CV, Lotta Hänninen