Eeva Lietonen

2.4.2025 — 27.4.2025

Öppet

tis, tors, fre 12-17, ons 12-18
lör 11-16, sön 12-16
17.4. 12-15, stängt 18.4.

 

Eeva Lietonen (s. 1987) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän työskentelee pääasiassa öljymaalauksen, itse valmistettujen öljymaalien, freskotekniikan ja metallimuotoilun keinoin.

Lietosen teokset voivat samanaikaisesti olla herkkiä ja hurjia, pelottavia ja sympaattisia, ymmärtäväisiä ja etäännyttäviä. Eri tunnetilojen vastakohtien läikkyminen toisiinsa, muistot, ajatuskerrostumat ja kerrosten väliin jäävä tila ovat eräitä lähtökohtia hänen tekemiselleen. Ymmärtämiseen tähtäävä asenne on asioille avautumista, ei pyrkimystä hallita niitä. Taiteellisessa tekemisessään hän pohtii asioita, kuten materiaalien kierto, planetaariset liikkeet, maan vetovoima, kerrokselliset aikaperspektiivit, minuuden vuotavat rajat, maakerrostumat ja mielenrakennelmat.

Hän on esittänyt teoksiaan ryhmänäyttelyissä Suomessa ja Saksassa, sekä pitänyt kaksi yksityisnäyttelyä Helsingissä. tm•gallerian näyttely on hänen kolmas yksityisnäyttelynsä. Lietosen teoksia on Helsingin taidemuseo HAMin sekä Päivi ja Paavo Lipposen rahaston kokoelmissa. Vuonna 2023 hänet palkittiin Anita Snellman Säätiön stipendillä ja Suomen Taideyhdistyksen Nuorten taiteilijoiden apurahalla. Hän valmistuu Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi keväällä 2024.

CV, Eeva Lietonen