Valokuvauskurssit

Valokuvauskurssit Taidemaalariliiton jäsenille

 

HUOM! Lauantain 21.11.2020 valokuvauskurssi pn peruttu sairastapauksen takia! Ilmoitamme kurssin uudesta ajankohdasta myöhemmin.

 

mainoskuva valokuvauskurssista

Taidemaalariliiton jäsenille on kaksi ilmaista valokuvauskurssia marraskuussa:

 1. Taideteoksen valokuvaaminen älypuhelimella
 2. Taideteoksen valokuvaaminen järjestelmäkameralla

Kurssien opettaja: Kurssien opettajana toimii valokuvataiteilija Minna Kurjenluoma. MINNA KURJENLUOMA (1977) on valokuvataiteilija ja freelance-valokuvaaja jolla laajasti kokemusta valokuvan eri alueilta. Minna on kannustava ja innostava opettaja, jonka käytännönläheisillä kursseilla opitaan yhdessä. Kurjenluoma  on valmistunut valokuvataiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta.

Motivaatiokirje: Kurssille ilmoittautuvien tulee kirjoittaa lyhyt motivaatiokirje kurssille osallistumisesta. Motivaation voi ilmaista esim. kertomalla tarpeensa valokuvauskurssiin (maksimimerkkimäärä 550).

Ilmoittautuminen: Kurssipaikat ovat täynnä.

Ilmoittautuminen on sitova. Kurssipaikan voi perua vain hyvin perustellusta syystä. Ilman hyvin perusteltua syytä laskutetaan kurssipaikasta kurssin osallistujakohtainen hinta (116 euroa). Ilmoittautua voi vain yhdelle kurssille.

 


KURSSI 1: Taideteoksen valokuvaaminen älypuhelimella

Aika: la 7.11.2020 klo 10–17 (lounastauko välissä)
Paikka: Vallilan taiteilijatalo, Lemuntie 4, Helsinki
Kohderyhmä: Taidemaalariliiton jäsenet
Hinta: Ilmainen

Tällä kurssilla opetellaan käytännöllinen ja helposti haltuunotettava tekniikka taideteoksen kuvaamiseen omalla älypuhelimella. Kurssin jälkeen osaat kuvata kuvia mm. hakemuksiin ja someen ja osaat erottaa missä tilanteissa kannattaa kuvauttaa teos ammattikuvaajalla.

Kurssilla käydään läpi kuvaaminen ja kuvankäsittely älypuhelimella sekä teoskuvauksen yleisimmät virheet, joita välttää. Kuvaamista opitaan yhdessä kuvaten ja opettajan esimerkeistä.

Kurssilla käydään läpi seuraavia asioita:

 • valon merkitys teoskuvassa
 • puhelimen kuvausohjelmat ja sopivat app:it
 • kuvan muokkaaminen puhelimella
 • somen kuvakoot
 • Instagramin perusteet
 • hakemusten yleisimmät tiedostomuodot ja mitä ne tarkoittavat

Tämä kurssi sopii aloittelijoille, joilla on älypuhelin käytettävissään. Aikaisempaa kokemusta kuvanmuokkauksesta tai kuvien jakamiseta someen ei tarvita.

Kurssille mahtuu 10 osallistujaa.


KURSSI 2: Taideteoksen valokuvaaminen järjestelmäkameralla

Aika: la 21.11.2020 klo 10–17 (lounastauko välissä)
Paikka: Vallilan taiteilijatalo, Lemuntie 4, Helsinki
Kohderyhmä: Taidemaalariliiton jäsenet
Hinta: Ilmainen

Tällä kurssilla opetellaan käytännöllinen ja helposti haltuunotettava tekniikka taideteoksen kuvaamiseen omalla järjestelmäkameralla. Kurssin jälkeen osaat kuvata kuvia mm. hakemuksiin, portfolioon, someen ja nettisivuille ja osaat erottaa missä tilanteissa kannattaa kuvauttaa teos ammattikuvaajalla.

Kurssilla käydään läpi teoskuvauksen tekniset periaatteet ja yleisimmät virheet joita välttää. Kuvaamista opitaan yhdessä kuvaten ja opettajan esimerkeistä.

Kurssilla käydään läpi seuraavia asioita:

 • valon merkitys teoskuvassa
 • kameran asetukset
 • erilaisten linssien vaikutus
 • väriavaruus ja valkotasapaino
 • edulliset vaihtoehdot valon muokkaamiseen
 • erilaisia edullisia valonlähteitä vs. ammattivälineet

Tämä kurssi sopii jonkin verran valokuvausta hallitseville ja niille joilla on järjestelmäkamera käytettävissään. Oman kameran ja jalustan voi ottaa kurssille mukaan, mutta se ei ole välttämätöntä.

Kurssille mahtuu 10 osallistujaa.