Syysmyynti

TAIDEMAALARILIITON SYYSMYYNTI VERKOSSA 24.10.–27.11.2022

 

OSALLISTUMISOHJEET

Kaikille Taidemaalariliiton jäsenille avoin verkossa tapahtuva Syysmyynti järjestetään 24.10.–27.11.2022 osoitteessa teosvälitys.painters.fi

Syysmyyntiin osallistuminen edellyttää, että taiteilija on valmis pakkaamaan ja lähettämään myydyt teokset asiakkaalle. Asiakkaalla on verkon kautta tehdyissä kaupoissa Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Mikäli taiteilija ei hyväksy teostensa kohdalla palautusmahdollisuutta, Syysmyyntiin osallistuminen ei ole mahdollista. Syysmyyntiin osallistuminen edellyttää taiteilijalta myös toimivaa sähköpostiosoitetta ja tulostimen käyttömahdollisuutta.

Osallistuessaan taiteilija sitoutuu lähettämään myydyt teokset 5 arkipäivän kuluessa teosmyynnistä. Syysmyyntiin osallistuvan taiteilijan tulee olla Suomessa tai vaihtoehtoisesti järjestää muutoin teosten kuljetukseen jättö Suomesta tapahtuman aikana. Myytyjä teoksia ei voi lähettää asiakkaalle Suomeen ulkomailta.

 

ILMOITTAUTUMISAIKA 19.9.–7.10.2022

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://teosvalitys.painters.fi/ilmoittautuminen

 

Ilmoittautumiseen tarvittavat tiedot (kaikki kohdat täytettävä huolellisesti)

 • osoitetiedot
 • sähköpostiosoite
 • tilinumero IBAN-muodossa
 • y-tunnus, jos olet alv velvollinen
 • teostiedot
 • teoksen nimi
 • valmistumisvuosi
 • tekniikka
 • teoksen mitat sisältäen mahdolliset kehykset: korkeus, leveys ja syvyys
 • teoksen mitat ilman kehyksineen
 • teoksen paino (kuljetuskuluja varten)
 • teoksen myyntihinta sisältäen mahdollisen arvonlisäveron 10 % ja kehyksen
 • hyvälaatuiset kuvat teoksista ja teoskuvan kuvaajan nimi, kehystetystä teoksesta voi olla myös lisäkuva kehysten kanssa
 • lyhyt taiteilijaesittelyteksti (enintään 670 merkkiä)
 • ansioluettelo pdf-muodossa
 • linkki omille verkkosivuille tai matrikkeliin (ei pakollinen)
 • ilmoittautumisen yhteydessä valitaan teoksille kokoluokitukset (S, M, L) kuljetuskustannusten määrittelyä varten. Lisäksi kokoluokitukset ohjaavat verkkosivun kokosuodattimia. Ohje oikean kokoluokan valintaan löytyy ilmoittautumislomakkeesta.

Jos verkkolomakkeen täyttämisessä on ylivoimaisia ongelmia, voidaan ilmoittautuminen tehdä erikseen sovittaessa myös sähköpostitse. Poikkeusjärjestelyin tehtävät ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkoon 5.10.2022 mennessä.

Onnistuneesta ilmoittautumisesta tulee lomakkeeseen ilmoitettuun sähköpostiin viesti, jossa on mukana kertakäyttöinen linkki teostietojen korjaamiseen ja tarkistamiseen. Linkki toimii ilmoittautumisajan puitteissa. Kerran ilmoitettuja teoksia ei voi poistaa, mutta teostietoja voi korjata itse.

Mikäli samalta tietokoneelta tehdään useita ilmoittautumisia, on suositeltavaa käyttää selainta yksityinen selaus (incognito) -tilassa. Vaihtoehtoisesti selaimen voi sulkea ja poistaa selaushistoria ennen seuraavan ilmoittautumisen tekemistä.

Myöhästyneitä ilmoittautumisia ei oteta vastaan. Ilmoittautumislomake on avoinna pe 7.10. klo 23.59 asti.TEOKSET

Taidemaalariliitolla on yksinomainen myyntioikeus kaikkiin taiteilijan Syysmyyntiin ilmoittamiin teoksiin ajanjaksolla 19.9.–30.11.2022. Teokset eivät saa olla myynnissä samaan aikaan muualla. Teosten pitää olla lähetysvalmiina 24.10.–30.11. välisenä aikana.

Myyntiin saa ilmoittaa enintään 5 teosta. Uusia teoksia ei lisätä myytyjen tilalle.

 • Yksittäisen teoksen pisimmän sivun enimmäismitta on 100 cm.

On tärkeää varmistaa ennakkoon, etteivät teokset ole samanaikaisesti toisaalla myynnissä esim. verkkokaupassa tai gallerian nettisivuilla. Ilmoitettujen teosten vaihtaminen toisiin ei ole mahdollista ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Moniosaiset teokset myydään yhtenä kokonaisuutena. Jos teoksen osat on hinnoiteltu erikseen, ne katsotaan yksittäisiksi teoksiksi. Mikäli Syysmyynnistä jää myymättä teoksia, jotka ilmoitetaan myös kevään 2023 Teosvälitykseen, taiteilijan on huolehdittava, että hinta pysyy samana eri myyntiprovisiosta huolimatta.

Myyntiin otetaan vain alkuperäisiä teoksia (ei julisteita, gicle -vedoksia tai alkuperäistä teosta toisintavia kuvatulosteita)

Tarkistuslista teokselle ennen myyntiin ilmoittamista, teoksen kunnon tarkistaminen on taiteilijan vastuulla:

 • teoksessa on ripustuslanka (rautalanka tai vaijeri), joka kestää teoksen painon
 • maali teoksessa on kuivunut
 • kangas on kunnolla pingotettu, teos on suora ja naarmuton
 • teoksessa on signeeraus joko kuvapinnassa tai kääntöpuolella
 • teosten mitat täsmäävät ilmoitettujen mittojen kanssa.

Huomio myös nämä asiat:

 • ripustuslanka kiinnitetään silmukkaruuveilla tai muilla tukevilla kiinnikkeillä, ripustuslangan kiinnitys niiteillä ei ole suositeltavaa
 • kiilapuut ovat riittävän leveät ja suorat, tarvittaessa vahvikkeena poikkipuu tai ristikko
 • käytetyt materiaalit ovat laadukkaita, erityisesti tulee välttää heikkolaatuisia valmispohjia
 • pleksiteoksissa tulee olla ripustusvalmius
 • kehystetyissä teoksissa kehysmateriaalit ovat happovapaita
 • kehystyksissä on suositeltavaa käyttää ammattikehystäjää. Jos kehystät itse, perehdy oikeaoppiseen kehystysmenettelyyn.

Ripustuskelvoton, märkä, rikkinäinen tai mitoiltaan ilmoitetusta poikkeava teos aiheuttaa kaupan peruuntumisen. Asiakkaalla on 14 vuorokauden palautusoikeus. Taiteilijalta laskutetaan teoksen kuljetusmaksu palautuksesta, jos syy on edellä mainitut kaupan peruuntumisen syyt.

TEOSKUVAT

Teoskuvat ladataan ilmoittautumisen yhteydessä. Kuvat ovat verkkomyynnissä pakollisia. Kuvien tulee olla vähintään 800×800 pikselin ja enimmillään 8 megatavun kokoisia, valmiiksi rajattuja jpg-tiedostoja. Kuvien tekniseen laatuun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Ensisijaisen teoskuvan rajaus on hyvä tehdä niin, että näkyvissä on vain teos ilman taustaa. Kehystetystä teoksesta voi olla lisäksi toinen kuva, jossa kehykset ovat näkyvissä.

Asiakas tekee ostopäätöksen pelkän teoskuvan perusteella. Jos kuva ei vastaa esimerkiksi sävyiltään teosta, kauppa voi peruuntua.

Kuvatiedoston nimeämisohje: etunimi_sukunimi_teosnimi.jpg 

 • teosnimi voi olla tiedostonimessä lyhennettynä, numeroiduissa sarjoissa numero mukana
 • teosnimen avulla teoskuva yhdistetään teostietoihin, nimessä ei tarvita tekniikkatietoja tms.
 • tiedoston nimessä ei välilyöntejä, erikoismerkkejä, eikä kirjaimia: å, ä, ö
 • välilyönnin sijasta kannattaa käyttää alaviivaa
 • esimerkki kuvatiedoston nimeämisestä: Eero Järnefelt, Leikkiviä lapsia = eero_jarnefelt_leikkivia.jpg

VERKKOKAUPAN SUODATTIMET

Ilmoittautumislomakkeessa tehdään ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupan tuotesuodattimiin liittyviä valintoja. Teoksia voi verkkokaupassa suodattaa aiheen, hinnan, koon ja värin perusteella. Hinta- ja kokotiedot ovat ilmoittautumislomakkeessa pakollisia. Väri- ja aihesuodattimeen liittyvät tiedot ovat taiteilijalle vapaavalintaisia.

Teokset, joita ei ole merkitty väri- tai tyylisuodattimelle näkyvät silloin kuin suodattimia ei käytetä. Iso osa sivuston käyttäjistä ei todennäköisesti käytä suodattimia, tai käyttää niistä vain osaa. Suodattimien merkitys korostuu silloin kun asiakas hakee juuri tietynlaista teosta, eikä halua käydä koko teosvalikoimaa läpi. Tästä syystä suodattimien valintoja kannattaa tehdä silloin kun ne sopivat teokseen.

Värisuodatin: Valitse valikoimasta teostasi parhaiten kuvaileva värisävy. Jos teosta ei määrittele mikään yksittäinen väri, kannattaa valinta jättää tyhjäksi. Asiakas, joka etsii moniväristä teosta, ei käytä värisuodatinta. Värejä voi valita teokselle enintään kaksi (jos teoksessa on kaksi selvästi hallitsevaa värisävyä). Teos, jolle ei ole määritelty väriä näkyy verkkokaupassa, kun värisuodatin ei ole käytössä.

Tyyli-/aihesuodatin: Tyylisuodattimessa valintoja voi tehdä 1–3, tyyliaihe yhdistelmällä, joka parhaiten kuvaa teosta. Puoliabstrakti teos kannattaa merkitä kohtaan puoliabstrakti, ei erikseen sekä abstraktiin ja esittävään. Teos, jota ei ole merkitty mihinkään tyyliin kuuluvaksi näkyy verkkokaupassa silloin kun tyylisuodatin ei ole käytössä.


TIEDOTUS

Syysmyynnin tiedottaminen ja markkinointi alkavat lokakuun loppupuolella. Taidemaalariliitto on oikeutettu käyttämään myyntiin ilmoitettujen teosten kuvia tiedottamisessa, mainoksissa ja sosiaalisen median teosnostoissa. Syysmyynnistä tiedottaminen omille asiakkaille ja sosiaalisessa mediassa on suositeltavaa.


HUOMIOITAVAA VERKKOMYYNNISTÄ

Taiteilijan tulee tapahtuman aikana aikavälillä 24.10.–27.11.2022. olla valmis lähettämään teokset 5 arkipäivän kuluessa ostotapahtumasta. Tapahtuneesta myynnistä lähtee taiteilijalle verkkokaupasta automaattinen ilmoitus sähköpostitse, jonka jälkeen häneen ollaan Taidemaalariliitosta yhteydessä lähetykseen liittyen. Taiteilija saa sähköpostitse tulostettavan pakettikortin, joka liitetään pakkauksen päälle. Lähetyksestä ei tule pakkauskulujen ja lähetyspisteeseen kuljettamisen lisäksi taiteilijalle muita kustannuksia.

Teoksia toimitetaan asiakkaille Postin ja Matkahuollon kuljetuksilla Suomessa. Teoksia ei myydä Suomen ulkopuolelle. Ostoissa on etämyyntiä koskevien säädösten vuoksi 14 vuorokauden palautusoikeus.

 • Myydyt teokset lähetetään taiteilijalta suoraan asiakkaalle, teoksia ei toimiteta Taidemaalariliittoon.
 • Taiteilija toimittaa pakatut teokset lähetystoimipisteeseen.
 • Matkahuollon lähetyksissä suositeltavaa on käyttää asiamiespisteitä lähetykseen. Mikäli asiamiespiste on hankalasti saavutettavissa, voi myös muita toimipisteitä käyttää.
 • Taidemaalariliitto huolehtii kuljetuskuluista (kuljetustoimipisteestä asiakkaalle) ja kuljetusvakuutuksesta (kuljetustoimipisteestä asiakkaalle).
 • Taiteilijalle lähetetään valmis tulostettava osoitekortti, joka liitetään pakatun teoksen päälle.

TEOSTEN PAKKAAMINEN KULJETUSTA VARTEN

Vastuu pakkaamisen laadusta on taiteilijalla. Jos teos vahingoittuu kuljetuksen aikana ja syynä on vaillinainen paketoiminen, jää taloudellinen vastuu taiteilijalle. Vakuutus ei korvaa vahinkoa ja liitto ei vastaa vahingon korvaamisesta. Varmuuden vuoksi on hyvä ottaa pakatusta teoksesta valokuva ennen lähetystä.

Teoksia ei kuljeteta taidekuljetuksina, vaan ne kulkevat tavanomaisen pakettirahdin mukana. Lähetyksillä on varovasti-käsittely, mutta se ei takaa hellävaraista käsittelyä. Siksi on tärkeää, että teokset ovat kunnolla pakattuja niin että ne kestävät myös päälle lastausta.

HYVÄ PAKKAUSMENETTELY:

 1. Lähimpänä teosta on pehmeää materiaalia: kupla- tai solumuovia tms. Teoksen kuvapinnan ja pehmikkeen välissä on hyvä käyttää silkkipaperia.
 2. Teoksen reunat suojataan kovasta pahvista tehdyillä kulmasuojilla koko matkalta (rautakaupasta saa L-muotoisia pahvisia suojalistoja).
 3. Teoksen molemmin puolin on vahvaa, jäykkää aaltopahvilevyä. Rullalla myytävä aaltopahvi ei välttämättä suojaa tarpeeksi.
 4. Paketti suljetaan huolellisesti pakkausteipillä (ei maalarinteipillä).
 • Paketin on oltava avattavissa niin, että teos ei vaurioidu avaamisen yhteydessä. Avauskohta kannattaa merkitä pakettiin.
 • On toivottavaa, että paketti on mahdollista avata niin, että se on uudelleenkäytettävissä mahdolliseen asiakaspalautukseen.
 • Lähetyksen täytyy kestää iskuja ja pinoamista.
 • Pakkauksen tulee olla riittävän tiivis, teos ei saa liikkua pakkauksen sisällä.
 • Jos teoksessa on lasia, on pakkaamiseen kiinnitettävä erityistä huomiota!
 • Taiteilija saa Taidemaalariliitolta lähetystä varten tulostettavan pakettikortin. Pakettikortti teipataan lähetyksen päälle siten, että viivakoodi on luettavissa koneellisesti. Kortti ei saa taittua pakkauksen reunan yli eikä olla sulkemiskohdan päällä.
 • Pakettikortti sisältää asiakkaan osoitetiedot ja puhelinnumeron, näihin tietoihin tulee suhtautua luottamuksellisesti eikä asiakkaaseen saa olla suoraan yhteydessä.
 • Paketin päälle laitetaan osoitekortin lisäksi varovasti -merkintä (toimitetaan osoitekortin yhteydessä tulostettavaksi).
 • Paketin sisälle laitetaan asiakkaalle suunnatut tiedotteet, jotka toimitetaan tulostettavaksi pakettikortin kanssa.
 • Lähetyksiin on hyvä käyttää uusia pakkausmateriaaleja. Ei rikkinäisiä vanhoja kuplamuoveja tai revenneitä vanhoja pahveja.

Tarkemmat pakkausohjeet: https://www.painters.fi/jasensivu/pakkausohje-taiteilijoille/

KULJETUSVAKUUTUS

 • Taidemaalariliitto vakuuttaa teoksen kuljetuksen ajaksi kuljetustoimipisteeltä asiakkaalle. Asiakaspalautuksia Taidemaalariliitto ei vakuuta.
 • Asiakas maksaa teoksen paluukuljetuksen kustannukset. Teospalautuksen yhteydessä asiakkaan täytyy vakuuttaa teos kuljetuksen ajaksi tai maksaa kaikki kulut, jotka syntyvät kuljetuksen aikana aiheutuneista vaurioista tai tuhoista.
 • Palautus on oikeutettu vain, jos tuote on ehjä (erotuksena vain, jos se on ollut viallinen jo saapuessaan vastaanottajalle) eikä siinä ole minkäänlaisia käytön jälkiä.
 • Kuljetuksessa vaurioituneen tuotteen palauttamisen asiakkaalta taiteilijalle lähetyskustannuksista vastaa Taidemaalariliitto.


MUUT EHDOT

 • Taidemaalariliiton Syysmyynnin 2022 välitysprovisio on 25 % teoksen arvonlisäverottomasta myyntihinnasta kehyksineen.
 • Ilmoita teokselle vain yksi myyntihinta, joka sisältää välitysprovision, mahdollisen arvonlisäveron ja kehyksen hinnan.
 • Mikäli Syysmyynnistä jää myymättä teoksia, jotka ilmoitetaan kevään 2023 Teosvälitykseen taiteilijan on huolehdittava, että hinta pysyy samana eri provisiosta huolimatta.
 • Syysmyynnin teoskaupoissa asiakkaalla on 14 vrk:n palautusoikeus.
 • Vain ilmoittautumisajan puitteissa ilmoitetut teokset otetaan myyntiin.
 • Myytyjen teosten tilitykset taiteilijalle. Tilityksiä tehdään 3–4 viikon päästä teoksen vastaanottamisesta ostajalle.

LISÄTIETOA

Yhteydenotot sähköpostitse tai puhelimitse.

– Näyttelykoordinaattori Katariina Lager, katariina.lager(a)painters.fi, puh. 044 722 0735
– Projektisihteeri Taina Luoma, tml(a)painters.fi, puh. 044 722 0731
– Jäsen-ja tiedotusvastaava Johanna Lemettinen, johanna.lemettinen(a)painters.fi, puh. 044 722 0732