Syyskokouksessa valittu hallituksen puheejohtaja

Siiri Haarla jatkaa Taidemaalariliiton hallituksen puheenjohtajana

Taidemaalariliitto valitsi yksimielisesti taidemaalari Siiri Haarlan puheenjohtajakseen liiton syyskokouksessa Helsingissä tm•galleriassa perjantaina 25.11.2022. Haarlan puheenjohtajakausi kestää vuoden 2024 loppuun. Haarla on toiminut liiton hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2021 alkaen ja sitä ennen ollut varajäsen vuosina 2019–2020.

Taidemaalariliiton hallituksen puheenjohtaja Siiri Haarla.

Siiri Haarla on 36-vuotias helsinkiläinen taidemaalari. Koulutukseltaan hän on kuvataiteen maisteri ja humanististen tieteiden kandidaatti. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa 2004–2011, Krakovan Taideakatemiassa 2006–2007 sekä Helsingin yliopistossa yleistä kirjallisuustiedettä. Haarla on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut merkittäviin yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Viimeisin yksityisnäyttely oli Forum Box galleriassa Helsingissä elokuussa 2022. Haarla on myös opettanut maalausta Vapaassa Taidekoulussa ja Kuvataideakatemiassa.

”Olen toiminut Taidemaalariliiton hallituksen puheenjohtajana edelliset kaksi vuotta. Tärkeimpiä tavoitteitani puheenjohtajajuudelleni oli taiteilijan taloudellisen ja yhteiskunnallisen aseman parantaminen sekä taiteen vapauden turvaaminen. Olen parhaani mukaan edistänyt näitä tavoitteita kahden vuoden ajan kokouksissa, keskusteluissa, kirjoituksissa, päivällisillä, vertaismentorina, panelistina ja lobbarina. Monet asiat ovatkin nytkähtäneet liikkeelle, mutta olen myös oppinut, miten hidasta yhteistyötä edunvalvonta on”, Haarla totesi vaaliesittelyssään.

”Monet konkreettiset edunvalvontakysymykset kätkevät taakseen taidekäsityksiä, arvoja ja odotuksia, ja siksi keskustelu taiteen merkityksestä ja taiteilijan asemasta on jatkuvasti tärkeää”, jatkaa Haarla.

Taidemaalariliiton syys- ja yleiskokouksessa hyväksyttiin myös tulevan vuoden 2023 toimintasuunnitelma.

Taidemaalariliiton syyskokouksessa valittiin jäseninä hallitukseen Paula Puoskari, Misha del Val, Emmi Kallio ja Eeva-Riitta Eerola. Toimikausi alkaa vuoden 2023 alusta. Hallituksen jäseninä jatkavat kuvataiteilijat Alina Sinivaara, Mirimari Väyrynen, Fanny Tavastila, Aki Koskinen ja Liisa Kuusela.


Lisätietoa:

Toiminnanjohtaja
Alina Mänttäri
puh. 044 766 4504
alina.manttari(a)painters.fi

www.painters.fi