Puheenjohtaja ja hallitus kaudelle 2019–2020

Tiedote julkaistavissa 10.12.2018

Taidemaalariliitto valitsi puheenjohtajan ja lähtee vuoteen 2019 uusin hallitusohjelmatavoittein

 

Taidemaalariliiton hallituksen puheenjohtajaksi 1.1.2019 alkavalle kaksivuotiskaudelle 2019–2020 on valittu taidemaalari, FM Marja-Liisa Jokitalo. Hän on toiminut hallituksen puheenjohtajana vuoden 2017 alusta lähtien.

Jokitalo on opiskellut taidemaalausta Lahden Taideinstituutissa ja valmistunut myös filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan estetiikka. Taiteellisen työn lisäksi Jokitalo on opettanut sivutoimisesti visuaalisten alojen ammatteihin valmistuvia. Jokitalo on toiminut aktiivisesti luottamustehtävissä taiteilijajärjestöissä, niin paikallisella kuin valtakunnallisella tasolla. Hän on Taidemaalariliiton edustajana Suomen Taiteilijaseuran hallituksessa ja Suomen Taiteilijaseuran edustajana muun muassa Kansallisgallerian valtuuskunnassa. Jokitalo on toiminut Hämeen taidetoimikunnan jäsenenä ja varapuheenjohtajana kaksi kautta.

 

Taidemaalariliiton hallitus kaudella 2019–2020

Taidemaalariliiton hallitukseen kaudelle 2019–2020 valittiin Erno Enkenberg, Siiri Haarla, Mikko Paakkola ja Satu Rautiainen. Kokelasjäsenten edustajaksi hallitukseen vuodeksi 2019 valittiin Tiitus Petäjäniemi. Hallituksessa vuonna 2019 jatkavat Helka Immonen, Asko Niemelä-Koura, Juri Saarikoski, Irina Schuvaloff, Merja Salonen Di Giorgio.  Hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet valittiin liiton 30.11.2018 pidetyssä syyskokouksessa.

 

Hallitusohjelmatavoitteet

Taidemaalariliitto työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi. Kuvataiteen rahoitusvajeen paikkaaminen edellyttää taiteilijoiden saamien apurahojen määrän ja tason korottamista, parannuksia taiteilijoiden sosiaaliturvaan sekä myös kuvataiteen kentän rakenteiden ja toimijoiden toimintaedellytyksiin panostamista. Lisää tukea tarvitaan niin nykyisille toimijoille kuin myös uusia toimintamuotoja mahdollistamaan. Taidemaalariliitto on julkaissut hallitusohjelmatavoitteensa kaudelle 2019–2023.

Taidemaalariliiton keskeisimmät hallitusohjelmatavoitteet ovat:

  • Valtion taiteilija-apurahojen lukumäärää tulee lisätä sekä niiden tasoa korottaa.
  • Taiteilijaeläkkeiden lukumäärää tulee nostaa sataan vuosittain jaettavaan eläkkeeseen.
  • Suomessa tulee kokeilla perustulomallia sosiaaliturvan toteuttamisen peruspilarina.
  • Taiteilijalle tulee maksaa julkisesti tuetussa museossa tai galleriassa näyttelyä varten tehdystä työstä korvauksena näyttelypalkkio.
  • Yrityksille tulee sallia verovähennysoikeus taiteen tukemisesta ja hankkimisesta.
  • Valtion tulee edelleen kannustaa kuntia ja kaupunkeja lisäämään kuvataidetta rakentamisessa ja ympäristössä.
  • Tulee kehittää uusia tapoja tukea kuvataiteen alan vapaan kentän välittäjäportaan toimintaa ja mahdollistaa toimijoille pitkäjänteinen kehittämistyö ja uudenlaisten toimintamuotojen kokeileminen.

Taidemaalariliiton hallitusohjelmatavoitteet kokonaisuudessaan löytyvät täältä.

Taidemaalariliitto täyttää 90 vuotta vuonna 2019

Taidemaalariliitto on Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1929. Jäseniä liitolla on yli 1300. Vuonna 2019 Taidemaalariliitto täyttää 90 vuotta ja juhlii pyöreitä vuosia eri puolilla Suomea laajasti maalaustaidetta esiin tuovalla ohjelmistolla. Taidemaalariliiton juhlavuoden käynnistää Lappeenrannan taidemuseossa 19.1.2018 yleisölle avautuva Tuoretta maalia Lappeenrannassa -juhlanäyttely. Juhlavuoden ohjelmisto kokonaisuudessaan löytyy täältä.


Lisätiedot:

Marja-Liisa Jokitalo, Taidemaalariliiton hallituksen puheenjohtaja
puh. 040 725 7839, marja-liisa.jokitalo@painters.fi

Alina Mänttäri, Taidemaalariliiton toiminnanjohtaja
puh. 09 6811 0568 (ma–to), alina.manttari@painters.fi

www.painters.fi