Kirjoittamiskurssi

Kirjoittamiskurssi Taidemaalariliiton jäsenille


Miten ilmaista taidetta sanoin? Kuinka tuoda esiin pyrkimyksiään taiteilijana ja miten tavoittaa se, mikä on toisen työssä tärkeää? Tervetuloa Taidemaalariliiton kirjoituskurssille syyskuussa!

Taide ja teksti -kurssilla perehdytään taiteen sanallistamisen perusteisiin, kuvataiteen tulkinnan kysymyksiin ja kritiikin merkityksiin. Kolmena iltapäivänä järjestettävällä kurssilla käydään läpi taiteesta kirjoittamisen erityispiirteitä. Tunneilla tutustutaan taidetta koskevien väitteiden teoriaan ja käytännön esimerkkeihin lukemalla kritiikkejä, kirjoittamalla artist’s statement, lehdistötiedote ja näyttelyteksti. Aiheista keskustellaan yhdessä ja tehdään harjoituksia kotona ja tunneilla.

Kurssin tavoite on antaa valmiuksia esimerkiksi taiteen kritiikkiin, taiteen analyysi- ja tulkintatapojen kehittämiseen, näyttelyhakemusten kirjoittamiseen ja projektikuvauksiin. Opettaja ja muut kurssilaiset lukevat ja kommentoivat harjoituksia. Kurssiin kuuluu myös ennakkotehtävä, josta tiedotetaan osallistujille erikseen.

Kurssille mahtuu 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova. Lämpimästi tervetuloa!

  • MITÄ? Taidemaalariliiton kirjoituskurssi. Opettajana toimii estetiikan tutkija, dos. Martta Heikkilä
  • MISSÄ? tm•galleria, Erottajankatu 9 B, 00130 Helsinki
  • MILLOIN? Maanantaisin 28.9., 12.10. ja 19.10.2020 klo 15–17.30
  • KENELLE? Kurssille ovat tervetulleita kaikki Taidemaalariliiton jäsenet, jotka haluavat kehittyä taiteesta puhumisessa ja kirjoittamisessa.
  • HINTA? Kurssi on ilmainen Taidemaalariliiton jäsenille

ILMOITTAUDU: Ilmoittautuminen alkaa ma 7.9.2020 (klo 9.00). Kurssille ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella, joka aukeaa 7.9.2020 klo 9.00. Ilmoittautuminen on sitova. ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT. Kurssipaikat on täytetty. Olemme yhteydessä kurssille päässeille / varasijoille valituille. Selvitämme mahdollisuuksia toisen kurssin järjestämiseen talven aikana.

Lisätiedot: Lisätietoja kurssin sisällöstä; Martta Heikkilä, martta.heikkila (at) helsinki.fi