Finnishpainters-sivusto on julkaistu

Taidemaalariliitto on julkaissut finnishpainters.fi -verkkosivuston

Joel Slotte, Song from the robber’s nest, oil on canvas, 160 cm x 140 cm, 2020, Kuva: Joel Slotte

Taidemaalariliitto on julkaissut finnishpainters.fi
-verkkosivuston Supermarket Art Fair -messujen yhteydessä Tukholmassa. Sivusto tuo esiin suomalaisia taidemaalareita ja maalauksen monimuotoisuutta sekä toimii kanavana kansainvälisten taiteen ammattilaisten ja suomalaisten nykymaalarien välillä.  Se on ensimmäinen englanninkielinen sivusto, joka esittelee suomalaisia taidemaalareita laajasti, mutta kuratoidusti. Sivusto on julkaistu 50 taiteilijan kokonaisuudella, joita voi sivustolla selata nimen, taiteen teemojen, iän ja asuinpaikan mukaan. Verkkosivustolla vierailijat voivat merkitä suosikkitaiteilijoitaan ja -taideteoksiaan ja tehdä tällä tavalla omia kokoelmiaan. Sivustolla esillä olevat maalarit ovat kuratoitu Taidemaalariliiton jäsenten joukosta. Palvelu on ilmainen kaikille osallistujille.

Finnishpainters-sivuston julkaisu on osa Taidemaalariliiton Finnish Painters -hanketta, joka edistää suomalaisten taidemaalareiden kansainvälisen näkyvyyden ja verkostoitumisen lisäksi kansainväliseen toimintaan osalliseksi pääsyn avoimuutta. Sivuston julkaisun lisäksi hankkeessa kehitetään Taidemaalariliiton jäsenille suunnattuja tukipalveluja ja luodaan kontakteja sekä suomalaisiin että ulkomaisiin kuvataidekentän toimijoihin.

Taidemaalariliitto on valtakunnallinen ammattitaidemaalareiden järjestö. Liitto työskentelee kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi sekä kuvataiteen näkyvyyden ja arvostuksen edistämiseksi. Yksi Taidemaalariliiton toiminnan tavoitteista on suomalaisen nykykuva- ja maalaustaiteen kansainvälinen tunnustuksen ja kysynnän kasvu. Finnishpainters-sivusto on toteutettu Saastamoisen Säätiön avustuksella.

Tutustu Supermarket Art Fair messuihin: https://supermarketartfair.com/

 

Lisätietoja:
Projektisuunnittelija Saija Koponen
Toiminnanjohtaja Alina Mänttäri
Taidemaalariliitto

[email protected]
+358 44 766 4504

https://finnishpainters.fi

https://saastamoinenfoundation.fi

 

Finnishpainters-sivuston taiteilijat:  Malin Ahlsved , Sampo Apajalahti, Stig Baumgartner, Eeva-Riitta Eerola, Matilda Enegren, Elina Försti, Jussi Goman, Kanto Hanna, Taru Happonen, Sami Havia, Hannaleena Heiska, Kaija Hinkula, Eveliina Hämäläinen, Lotta Ingman, Lasse Juuti, Arto Korhonen, Jukka Korkeila, Teemu Korpela, Sami Lukkarinen, Emma Luukkala, Raija Malka, Heikki Marila, Tiina Mielonen, Katri Mononen, Jarmo Mäkilä, Rauha Mäkilä, nabbteeri, Reima Nevalainen, Jussi Niva, Tiina Elina Nurminen, Sara Orava, Eeva Peura, Raisa Raekallio and Misha del Val, Matti Rantanen, Satu Rautiainen, Anna Retulainen, Nina Roos, Sirkku Rosi, Stiina Saaristo, Elsa Salonen, Jukka Siikala, Alina Sinivaara, Joel Slotte, Katja Tukiainen, Kirsti Tuokko, Anna Tuori, Marianna Uutinen, Kari Vehosalo, Mirimari Väyrynen, Jenni Yppärilä