Ohjeita näyttelyajan hakijoille

Hakuajankohta on uudistunut

tm•gallerian näyttelyaikoja haetaan noin puolitoista vuotta ennen näyttelykautta. Heinäkuun 2017 – joulukuun 2017 näyttelyaikahakemukset tulee jättää 31.3.2016 mennessä (Postileiman päiväys I -postina Suomesta lähetettäessä riittää.) Kevätkauden 2018 näyttelyaikahaku päättyy 15.9.2016.

Näyttelykaudet

Näyttelyajan pituus on kolme viikkoa. (heinäkuun aika on neljä viikkoa). Tähän sisältyvät ripustus- ja avajaispäivät. Kevätkausi kestää tammikuun alusta heinäkuun loppuun, syyskausi elokuun alusta joulukuun loppuun. Hakija voi esittää oman toivomuksensa hänelle parhaiten sopivasta ajasta. Vastaavasti mikäli jokin aika ei hänelle matkan tms. esteen vuoksi sovi, tästä on syytä mainita jo hakemuksessa. Kevätkauden aikoja hakiessasi kerro, että mikäli sinulle ei myönnetä yksityisnäyttelyaikaa, niin oletko halukas osallistumaan 2-3 taiteilijan ryhmänäyttelyyn heinäkuussa. Näyttelytoimikunta valitsisi ryhmän. Taiteilijaryhmät voivat myös hakea heinäkuun näyttelyaikaa. Näyttelykustannukset jakaantuisivat ryhmän jäsenten kesken.

 

Hakemus ja tarvittavat liitteet

tm•gallerian näyttelyvalinnoissa pääpaino on korkeatasoisessa maalaustaiteessa. Vapaamuotoiseen hakemukseen liitteeksi näyttelysuunnitelma, ansioluettelo ja teoskuvia 6-8 kpl
sekä kuvaluettelo.
- Kuvat paperikuvina n. A4-koossa, ei kansioissa, vaan irtokuvina, jokaisessa kuvassa tekijän nimi ja teostiedot joko kuvapuolella tai kuvapuolen takana.
- Teoskuvien tulee muodostaa yhtenäinen kokonaisuus ja niiden tulee olla viimeisten kolmen vuoden aikana valmistuneista teoksista. Kiinnitä huomiota myös kuvien laatuun.
- Erilliseen kuvaluetteloon merkitään teoskuvan numeron kohdalle teoksen nimi, tekniikka, mitat (korkeus x leveys) ja valmistumisvuosi.
Teoskuvat palautetaan hakijoille mikäli mukana on riittävällä postimaksulla varustettu palautuskuori.

Hakemusten käsittely

Hakemukset käsittelee Taidemaalariliiton näyttelytoimikunta, johon kuuluu neljä jäsenistöstä valittua taiteilijaa sekä näyttelykoordinaattori. Kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti näyttelytoimikunnan päätöksestä.

Näyttelytilat ja vuokrat

Gallerian vuokra vaihtelee jonkin verran vuosittain. Vuonna 2015  vuokra on Taidemaalariliiton jäsenille 1550 € / 3 viikkoa.  ja muille 1886,35 euroa / 3 viikkoa. Vuoden 2016 ja 2017 näyttelyvuokrat ovat tiedossa kyseisen vuoden alussa, kun kyseisen vuoden alussa, kun kyseisen vuoden valtiontukipäätös on tullut. Mikäli emme saa vuosittain anottavaa tukea vuokriin, on vuokra jäsenille 2.900 euroa ja muille 3.236,35 euroa. Vuokraan eivät sisälly julisteen ja kutsukortin painatuskulut eiväkä postituskulut lukuunottamatta lehdistötiedotuspostitusta. Julisteet on mahdollista tehdä gallerian valmiille julistepohjille.

 

Lisätietoja: näyttelykoordinaattori Katariina Lager p.09 68110575, katariina.lager(a)painters.fi

HAKUAIKA

Heinäkuun 2017 – joulukuun 2017 hakemukset tulee jättää 31.3.2016 mennessä.

Osoite:

Taidemaalariliitto
Näyttelytoimikunta
Erottajankatu 9 B, sisäpiha
00130 Helsinki

Lisätietoja

näyttelykoordinaattori
Katariina Lager
puh. 09-6811 0575
katariina.lager(a)painters.fi